'NK in gevaar voor Bouwman: winnaar Giro-bergtrui breekt pols tijdens mountainbiken' Wielrennen
Wielrennen

'NK in gevaar voor Bouwman: winnaar Giro-bergtrui breekt pols tijdens mountainbiken'

'NK in gevaar voor Bouwman: winnaar Giro-bergtrui breekt pols tijdens mountainbiken'

Een flinke domper voor Koen Bouwman. De Telegraaf meldt namelijk dat de renner van Team-Jumbo visma zijn linkerpols zou hebben gebroken toen hij ten val kwam tijdens het mountainbiken. De ploeg heeft het nieuws nog niet officieel naar buiten gebracht.

Een woordvoerder van de ploeg zou het vervelende nieuws aan de Nederlandse kracht hebben bevestigd. Bouwman zou zondag van start gaan in de Ronde van Zwitserland en had het Nederlands kampioenschap wielrennen, dat op 26 juni verreden wordt, op zijn programma staan. Het is nog niet bekend wanneer de IJsvogel uit Ulft weer in het peloton kan terugkeren.

Bouwman is bezig aan een ijzersterk seizoen. De 28-jarige klimmer wist afgelopen maand twee ritten in de Giro d'Italia op zijn naam te schrijven en legde tevens beslag op de blauwe trui. Aanvankelijk trok hij naar de Italiaanse rittenkoers om Tom Dumoulin in de bergen bij te staan, maar het klimtalent zag zijn kopman er in de veertiende etappe de brui aan geven. Dumoulin kondigde vorige week aan zijn fiets na dit seizoen aan de wilgen te hangen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws