Van Aert krijgt ondersteuning van Van Hooydonck: 'Met Jumbo-Visma agressiever rijden' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert krijgt ondersteuning van Van Hooydonck: 'Met Jumbo-Visma agressiever rijden'

Van Aert krijgt ondersteuning van Van Hooydonck: 'Met Jumbo-Visma agressiever rijden'

Nathan Van Hooydonck is wellicht niet de meest grote naam die Jumbo-Visma voor dit seizoen heeft aangetrokken. Toch moet hij een belangrijke rol gaan spelen voor de ploeg in de klassiekers. De Belg hoopt dat hij met zijn inbreng Jumbo-Visma collectief sterker kan maken in het voorjaar.

Daarvoor hoopt men bij Jumbo-Visma agressiever te koersen dan afgelopen jaren. Met Wout van Aert haalde de ploeg schitterende overwinningen binnen in Strade Bianche en Milaan-Sanremo, maar ze waren vaak erg aangewezen op de individuele prestatie van Van Aert. De 25-jarige Van Hooydonck, overgekomen van CCC Team, hoopt met zijn inbreng een andere tactiek toe te passen. 'Jumbo-Visma ziet er erg professioneel uit van buiten. Ik hoop mij hier nog te verbeteren en zodoende kunnen we als team agressiever gaan rijden en andere ploegen onder druk zitten', zo laat Van Hooydonck op de eigen website weten.

Van Hooydonck is dus voornamelijk gehaald voor het klassiekerwerk, om jongens als Van Aert en Mike Teunissen te ondersteunen. De keuze voor Jumbo-Visma was niet alleen voor het professionele, maar ook om de mentaliteit. Hij heeft een Nederlandse partner en houdt van de directe aanpak in Nederland. 'Dat is soms lastig, maar ik houd van die mentaliteit. Verder mag ik hier ook voor eigen kans gaan. Niet altijd, maar als de kans zich voordoet, mag ik voor de overwinning rijden. De ploeg gelooft ook dat ik die kwaliteiten heb.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws