Van Aert maakt zijn borst nat voor 'Tappa dei Muri': 'Verwacht een superzware finale' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert maakt zijn borst nat voor 'Tappa dei Muri': 'Verwacht een superzware finale'

Van Aert maakt zijn borst nat voor 'Tappa dei Muri': 'Verwacht een superzware finale'

De renners in de Tirreno-Adriatico wacht zaterdag een loodzware etappe waarin het constant op en af gaat over korte, steile klimmetjes. Waar Wout van Aert zich zal moeten inspannen om de leiderstrui van Primoz Roglic te verdedigen, ziet hij ook kansen op ritwinst.

De zesde etappe wordt door de organisatie bestempeld als de ‘Tappa dei Muri’ en is misschien wel zwaarder dan etappe vijf, toen er bergop gefinisht werd. ‘Het wordt superzwaar. Naar traditie is dit de etappe die meer brokken maakt dan de bergrit. Steile muren, draaien en keren, kasseien. Ik verwacht een superzware finale’, blikt Van Aert tijdens een startinterview met Sporza vooruit.

‘Ik denk dat het een rit is die me ligt. Als alles meezit, heb ik zeker kansen om te winnen. Maar uiteraard is het klassement met Roglic ook belangrijk’, vervolgt Van Aert. De etappe is hoe dan ook een goede test richting de klassiekers. Na ziekte tijdens de voorbereiding en de val in de vierde etappe heeft de Belg zich dit seizoen nog niet echt kunnen testen. ‘Het is wel een zware rit, die op een klassieker lijkt. Het is zwaarder dan bij ons. Dus het is inderdaad een goede wedstrijd om de limieten op te zoeken.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws