Van der Poel denkt niet mee te kunnen doen voor ritzege in zware etappe: 'Had verwacht iets beter te zijn' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel denkt niet mee te kunnen doen voor ritzege in zware etappe: 'Had verwacht iets beter te zijn'

Van der Poel denkt niet mee te kunnen doen voor ritzege in zware etappe: 'Had verwacht iets beter te zijn'

Neen, vooralsnog is het niet de Tirreno-Adriatico van Mathieu van der Poel. De Nederlander zette met een machtige lead-out Jasper Philipsen wel op weg naar een ritzege, voor het overige kregen we niet de Van der Poel te zien die we gewend zijn. Dat weet MVDP zelf ook, zo blijkt uit het startinterview dat hij gaf voor aanvang van de zesde rit van de Italiaanse rittenkoers.

'Ik moet eerlijk zijn dat de benen tot nu toe een beetje tegenvallen', zo valt Van der Poel met de deur in huis tegenover Sporza. 'Ik had misschien verwacht iets beter te zijn. Maar ik denk wel dat deze week me beter maakt voor de doelen die komen. Ik heb Jasper (Philipsen, red.) wel een paar keer goed kunnen helpen, maar had voor mezelf wel gehoopt iets beter te zijn.'

Maakt de tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen zich dan zorgen? 'Neen, dat niet. Ik heb uiteindelijk maar veertien dagen getraind nadat ik een week rust pakte na het WK veldrijden. Ik wist dat dat kort zou zijn en dat ik deze koersen nodig zou hebben om tot op de top van mijn kunnen te zijn.'

Van der Poel geeft zichzelf enkel kans op de dagzege via de vroege vlucht

Door het mindere gevoel de afgelopen dagen verwacht Van der Poel ook zaterdag niet mee te kunnen doen voor de ritzege in de pittige etappe vol met steile beklimmingen die de renners te wachten staat. 'Ik denk niet dat ik een rol zal kunnen spelen. Toch niet met de benen van de afgelopen dagen. Vanuit het peloton zal het heel moeilijk zijn, het zal dan eerder vanuit de vroege vlucht moeten gebeuren. Maar daar zullen meerdere renners zo over denken, dus zal al lastig genoeg zijn om daar in te zitten', aldus Van der Poel, die donderdag in een rit die op papier minder zwaar oogde er al snel doorheen zakte.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws