Van Aert mengt zich in strijd om massasprint-zege, maar ziet landgenoot Meeus winnen in Noorwegen Wielrennen
Wielrennen

Van Aert mengt zich in strijd om massasprint-zege, maar ziet landgenoot Meeus winnen in Noorwegen

Van Aert mengt zich in strijd om massasprint-zege, maar ziet landgenoot Meeus winnen in Noorwegen

Jordi Meeus (BORA-hansgrohe) heeft in Egersund de derde rit van de Ronde van Noorwegen op zijn naam weten te schrijven. In de - op papier enige - etappe voor spurters rondde hij het af na een chaotisch slot. Wout van Aert (Visma | Lease a Bike) mengde zich ook in de strijd om de dagzege.

Na twee etappes voor de punchy types was het op dag drie aan de mannen met body. Thibau Nys (Lidl-Trek) en Axel Laurance (Alpecin-Deceuninck) deden dit na hun indrukwekkende inspanningen met een ritzege op hun naam, de rest van het peloton zat nog op hun honger. Zo ook het Visma | Lease a Bike van Wout van Aert, die een dag eerder ten val kwam.

Van Aert liet voor de start aan VTM Nieuws weten dat hij nog wel de naweeën voelde. 'Ik ben toch een beetje stijf na mijn val van gisteren. De wonden vallen gelukkig mee. Hopelijk is het snel vergeten. Ik ben toch een beetje stijf na mijn val van gisteren", zei Wout van Aert voor de start, zoals te zien in de video bovenaan dit artikel. "De wonden vallen gelukkig mee. Hopelijk is het snel vergeten', klonk het.

Enfin, de Belg had even de tijd om er weer in te komen. Vroeg in de derde etappe vertrok er een kopgroep met mindere goden, te weten: Brendan Rhim (Project Echelon), Eirik Vaas Aang (Noorse selectie), Matus Stocek (ATT), Johan Ravnoj (Coop-Repsol) namen de benen, wat werd goedgekeurd door de grote ploegen in het peloton.

WorldTour-teams mengen zich in massaspurtgeweld

Uno-X, BORA-hansgrohe en INEOS Grenadiers namen de controle in het peloton op zich, waardoor de voorsprong met nog twintig kilometer te gaan zakte tot dertig seconden. De kroniek van een aangekondigde massaspurt, noemen we dat. Op circa tien kilometer van het einde lieten alle grote teams zich dan ook van voren zien.

Met nog vijf kilometer voor de boeg nam Uno-X de boel in handen in de laatste afdaling, waar ze ook de overgebleven koplopers - inclusief de later aangesloten Walter Calzoni van A36.5 in het vizier kregen. Koen Bouwman van Visma | Lease a Bike zorgde ervoor dat de laatste der Mohikanen uiteindelijk ingerekend werd.

Daarmee leek het erop dat ook Van Aert zich zou gaan mengen in de spurt: de Belg liet zich door Per Strand Hagenes door het peloton leiden en koos uiteindelijk het wiel van Alexander Kristoff. De Noor zette zijn spurt van ver in, maar zag Meeus aan de andere kant voorbijsteken en de zege pakte. Van Aert werd vierde.

Uitslag etappe 3 Ronde van Noorwegen 2024

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news