Alaphilippe haalde motivatie uit Belgische fans: 'Ze zeiden geen aardige dingen' Wielrennen
Wielrennen

Alaphilippe haalde motivatie uit Belgische fans: 'Ze zeiden geen aardige dingen'

Alaphilippe haalde motivatie uit Belgische fans: 'Ze zeiden geen aardige dingen'

Voor het tweede jaar op rij wist Julian Alaphilippe het wereldkampioenschap bij de mannen te grijpen. Onvermoeibaar denderde de Fransman naar de regenboogtrui. 'Dit was niet gepland.'

Als Alaphilippe goed wil zijn, dan is hij goed. Dat bleek zondag eens te meer. Vooraf werd er niet bijster veel gesproken over de Fransman, die antwoordde met de pedalen en alles en iedereen naar huis reed. 'Het afgelopen jaar heb ik een droom geleefd', stelt hij in het flashinterview, dat meermaals onderbroken werd door feestvierende Fransen.

'Ik was zeer gemotiveerd voor deze wedstrijd', liet een blije Alaphilippe verstaan. 'Ik wilde het heel graag goed doen voor het team en wilde er alles uithalen. Ik had echter niet kunnen bedenken dat ik weer kon winnen. Mijn aanvallen waren niet gepland, ik ben gewoon volle bak gegaan. Het is echt geweldig, ik heb er geen woorden voor.'

'Ik dacht tijdens de solo aan mijn zoon', geeft de trotse papa Alaphilippe aan. 'Er waren veel Belgen die dingen naar me riepen die niet zo aardig waren, maar daar heb ik motivatie uit weten te halen', besluit de man uit Frankrijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws