Van Aert noemt zichzelf een 'loser' na te vroeg juichen, maar behoudt humor: 'Gaudu-verdomme' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert noemt zichzelf een 'loser' na te vroeg juichen, maar behoudt humor: 'Gaudu-verdomme'

Van Aert noemt zichzelf een 'loser' na te vroeg juichen, maar behoudt humor: 'Gaudu-verdomme'

Wout van Aert rijdt een uitstekende Dauphiné, maar na drie dagen staat er nog 'slechts' één ritzege achter zijn naam. Nadat het peloton op maandag een paar seconden te laat kwam achter een kopgroep van vijf, juichte Van Aert in de derde etappe te vroeg in een sprint bergop. David Gaudu drukte zijn wiel eerder over de lijn en dus kon Van Aert zichzelf wel voor z'n kop slaan.

De Belg van Jumbo-Visma is terug in de leiderstrui, maar na een korte pauze voor wat bezinning stond hij toch teleurgesteld bij de microfoon van de organisatie. 'Het was een fout van een rookie, een beginnersfout. Het is zonde, want we hebben de hele dag heel hard gewerkt. Een zege zo weggeven is pijnlijk, want mijn ploeg was supersterk.'

Van Aert stelt dat het hem nog niet eerder overkwam in z'n carrière, maar ook de grote kampioenen kunnen soms te vroeg juichen. 'Ik heb het al vaker gezien bij collega's. Je lacht er dan soms mee, maar nu ben ik zelf de loser. Ik heb er geen woorden voor. Ja, ik denk wel dat dit de eerste keer is dat het mij overkomt. Of toch in zo'n grote koers. Hopelijk gebeurt het geen tweede keer meer.' In een reactie op Gaudu - die met 'Wout the fuck' een leuke woordspeling maakt - kwam Van Aert treffend met 'Gaudu-verdomme' uit de hoek.

Kan Van Aert wel winnen in de tijdrit?

Hoe het kon gebeuren? Van Aert heeft er niet meteen een verklaring voor. Hij had echter wel snel in de smiezen dat hij was gefopt door Gaudu. 'Op zo'n hellende aankomst verlies je heel veel snelheid als je juicht. Het gebeurt in een fractie van een seconde... David Gaudu kwam van de andere kant... Het is gewoon pijnlijk.' In het persbericht van Jumbo-Visma is Van Aert ook nog dankbaar richting Jonas Vingegaard. 'Ik zat op de steile stukken van de klim op mijn limiet. Het is aan Jonas te danken dat ik überhaupt nog in staat was mee te spurten voor de overwinning.

Na ritwinst in de eerste etappe (massasprint), een zesde plaats in de tweede rit (achter de kopgroep van vijf) en nu een tweede plek, is Van Aert uitstekend onderweg. Hij zal op donderdag terugkomen voor zijn tweede ritzege, als er een lange tijdrit op het programma staat. 'Ik hoop goed te herstellen na een veeleisende dag, want we hebben hard moeten jagen op de vlucht. Maar ik heb veel gewerkt aan mijn tijdrit en het wordt interessant om te zien waar we staan.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws