Van Aert over mogelijke Vuelta-zege Evenepoel en WK: 'Als hij wint zal er wat decompressie zijn' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert over mogelijke Vuelta-zege Evenepoel en WK: 'Als hij wint zal er wat decompressie zijn'

Van Aert over mogelijke Vuelta-zege Evenepoel en WK: 'Als hij wint zal er wat decompressie zijn'

Remco Evenepoel is hard op weg om de Vuelta 2022 te winnen, wat een mijlpaal is voor de Belgische sport. Dat ziet ook Wout van Aert, die andere grote ster van de huidige generatie Belgische renners. 'Het is mooi om te volgen hoe hij het doet', laat de Jumbo-Visma-kopman in Quebec weten aan In de Leiderstrui.

Evenepoel zal na zijn Ronde van Spanje gauw genoeg naar Australië trekken, waar het WK wielrennen dit jaar plaats zal vinden. Van Aert weet hoe dat voelt, daar hij dit seizoen na zijn groene trui en grote prestaties in de Tour even wat af moest bouwen en bij moest tanken.

Voorlopig worden Evenepoel en Van Aert allebei naar voren geschoven als kopman van de Belgische WK-ploeg voor Wollongong. 'Maar op dit moment zijn we daar binnen de selectie niet echt over in gesprek. We gaan het stap voor stap bekijken en ik denk dat Remco dat zelf ook het liefste doet', geeft Van Aert desgevraagd aan tegenover In de Leiderstrui.

'Als hij de Vuelta wint zal er wat decompressie zijn, maar dat kan net zo goed op het juiste moment omkeren. Vorm zal Remco zeker hebben, maar het zal zaak zijn om de focus te vinden', klinkt het bij de ervaren Van Aert, die inmiddels wel weet hoe hij kampioenschappen aan moet vatten.

Van Aert over mogelijke Vuelta-zege Evenepoel en WK: 'Als hij wint zal er wat decompressie zijn'
Van Aert en Evenepoel op het WK tijdrijden van vorig jaar

Van Aert ziet Evenepoel hoe dan ook als sterke pion

'Hoe dan ook zal Remco een super sterke pion zijn in ons team. Hij is iemand die wereldkampioen kan worden, dat is inmiddels wel duidelijk', neemt de renner van Jumbo-Visma figuurlijk zijn hoed af voor de man die bij Quick Step-Alpha Vinyl het mooie weer maakt. 'Het is mooi om te volgen hoe hij het doet.'

Heeft Van Aert dan ook meer gekeken naar de Vuelta, nu er een landgenoot aan de leiding rijdt? 'Mwah, de Vuelta zou ik altijd volgen. Het is niet zoals mijn mede-landgenoten dat ik ineens de Vuelta heb leren ontdekken. Het is altijd mooi om te volgen', stipt Van Aert als echte wielerliefhebber terecht aan.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws