Van Aert wint E3 met Laporte aan zijn zijde: 'Geen discussie over wie er zou gaan winnen' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert wint E3 met Laporte aan zijn zijde: 'Geen discussie over wie er zou gaan winnen'

Van Aert wint E3 met Laporte aan zijn zijde: 'Geen discussie over wie er zou gaan winnen'

Op vrijdagmiddag waren we getuige van een nieuw huzarenstukje van Team Jumbo-Visma. In de E3 Saxo Bank Classic kwamen Wout van Aert en Christophe Laporte zij aan zij over de meet nadat ze met zijn tweeën ten aanval waren getrokken. Het was de Belgische publiekslieveling die de bloemen vervolgens in ontvangst mocht nemen: 'Een prachtige prestatie van de ploeg', zegt Van Aert in het flashinterview.

'Deze koers kent geen geheimen', zo opent Van Aert zijn relaas. 'We hebben een prachtige ploegprestatie geleverd, ik heb er geen woorden voor.' De supermarktformatie kende echter geen beste start van de wedstrijd, daar Tosh Van Der Sande er al vroeg de brui aan moest geven na een valpartij. 'We wisten waar we vooraan moesten zitten en hadden altijd het overwicht in de koers. Dat hebben we fantastisch uitgespeeld.'

Van Aert en Laporte maakten hun beslissende move op de Paterberg. 'Uiteraard moesten we eerst gaan vechten voor een comfortabele voorsprong. Ik wist dat de kans groot was dat de achtervolgers zouden gaan twijfelen als we bij de Karnemelkbeekstraat met zijn tweeën weg waren. We hoorden toen dat Tiesj (Benoot, red.) ook meezat in die groep. Daarna begonnen we te genieten, maar we moesten toch nog heel hard blijven trappen.'

Van Aert verwacht nog genoeg kansen voor Laporte

Uiteindelijk was het afwachten wie van de twee Jumbo-heren de zege in ontvangst mocht nemen. 'Daar was totaal geen discussie over', vertelt Van Aert. 'Er komen nog een heleboel wedstrijden met lastige situaties aan. Christophe gaat zijn kans zeker nog krijgen.' In Parijs-Nice belandde de ploeg in eenzelfde situatie; toen mocht Laporte de overwinning boeken.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws