Van der Poel na nieuw kunststukje: 'Zo wil ik graag koersen, ik vond het heel leuk' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel na nieuw kunststukje: 'Zo wil ik graag koersen, ik vond het heel leuk'

Van der Poel na nieuw kunststukje: 'Zo wil ik graag koersen, ik vond het heel leuk'

Terwijl de klassiekercoureurs aan het wringen waren in de E3 Saxo Bank Classic, legde Mathieu van der Poel het ganse peloton erop in de Wielerweek van Coppi e Bartali. Na een aanval van meer dan zestig kilometer maakte hij het af in de sprint.

'Ik had het niet echt verwacht dat ik nog zou winnen', legt VDP na de finish uit aan een groepje verslaggevers. Van der Poel viel aan op zeventig kilometer van de finish, dichtte in zijn eentje het gat van drie minuten naar de kopgroep, liet hen achter, werd vervolgens bijgehaald op zeven kilometer van de meet en maakte het toen alsnog af in een sprint.

'Na die lange afdaling had ik een groot gat. Ik kwam bij de kopgroep, maar het peloton reed het weer dicht. Toen probeerde ik me op de sprint te focussen door wat te herstellen. Ik voelde dat ik nog wat in de benen had', zegt Van der Poel met wat gevoel voor understatement.

Van der Poel: 'Ik probeer nooit op te geven'

'Ik probeer nooit in te geven', vervolgt de kopman van Alpecin-Fenix. 'Ik voelde me goed en heb plezier gemaakt. Dit is hoe ik graag wil koersen, ik vond het heel leuk', verklaart Van der Poel na zijn indrukwekkende nummertje.

Een Italiaanse verslaggever probeert Van der Poel vervolgens in het Italiaans een vraag te stellen, waarop de Nederlander in de lach schoot. 'Ik spreek geen Italiaans. Ciao.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws