Van Aert wint in Bretagne: 'Mooi dat de vorm terugkeert richting belangrijke weken' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert wint in Bretagne: 'Mooi dat de vorm terugkeert richting belangrijke weken'

Van Aert wint in Bretagne: 'Mooi dat de vorm terugkeert richting belangrijke weken'

Wout van Aert voegde zondag maar weer eens een mooie koers toe aan zijn palmares. In de sprint van een uitgedund peloton won hij de Bretagne Classic, een koers op WorldTour-niveau. ‘Deze overwinning doet me veel deugd.

Van Aert had het lastig in de finale. Hij zat geïsoleerd en had – gezien zijn favorietenrol – alle ogen op hem gericht. ‘Ik voelde me goed in de finale, al was het lastig koersen omdat andere teams om beurten aanvielen.’ Uiteindelijk bleef alles samen voor de sprint, maar ook in de sprint ging niet alles perfect bij de renner van Jumbo-Visma. ‘In de sprint gingen we met hoge snelheid richting de laatste honderden meters, maar ik zat een beetje verkeerd geplaatst. Ik moest nog enkele plaatsen terugwinnen en dankzij de snelheid van de anderen kon ik de kop pakken.’

Van Aert won voor de verrassende Fransman Axel Laurance van B&B Hotels en de Deen Alexander Kamp van Trek-Segafredo. ‘Deze overwinning doet me veel deugd. Na de Tour de France heb ik de tijd genomen om te herstellen. Het is mooi dat de vorm langzaamaan weer terugkeert met een aantal belangrijke weken in het vooruitzicht’, besluit van Aert zijn reactie op de ploegsite.

Van Aert vervolgt in Canada richting WK

De volgende koersen van Van Aert richting zijn hoofddoel - de wegrit op het WK – zijn de eendagskoersen in Canada: de GP Québec en de GP Montréal. Met de winst in de Bretagne Classic boekte Van Aert zijn twaalfde overwinning (puntenklassementen meegeteld) van het seizoen. Hij won onder andere drie ritten in de Tour en de groene trui.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws