Iedereen tegen Van Aert, die wel doodleuk de sprint wint in Bretagne Classic na talloze aanvallen Wielrennen
Wielrennen

Iedereen tegen Van Aert, die wel doodleuk de sprint wint in Bretagne Classic na talloze aanvallen

Iedereen tegen Van Aert, die wel doodleuk de sprint wint in Bretagne Classic na talloze aanvallen

Wout van Aert heeft de Bretagne Classic weten te winnen in een sprint met een selecte groep. De Belg van Jumbo-Visma maakte er een slopende, attractieve finale van met talloze aanvallen en rondde het vervolgens op imposante wijze af. De jonge Fransman Axel Laurance werd tweede, Deens kampioen Alexander Kamp derde.

Het beloofde een interessante dag te worden voor mannen als Wout van Aert, Biniam Girmay en Tadej Pogacar. Middels deze wedstrijd hoopten zij namelijk te achterhalen of ze op de goede weg zijn richting het wereldkampioenschap. We mochten ons dus verheugen op een heerlijk dagje koers!

Zes mannen hadden daar ook wel zin in en besloten om samen op avontuur te gaan. Het ging om Luke Rowe (INEOS Grenadiers), Pierre Rolland (B&B Hotels - KTM), Chris Hamilton (Team DSM), Yevgeniy Gidich (Astana Qazaqstan), Johan Meens (Bingoal Pauwels Sauces WB) en Martin Urianstad (Uno-X Pro Cycling Team). Het peloton had er vrede mee en gunde dit zestal al gauw zo'n vier minuten.

Team Jumbo-Visma zorgde ervoor dat deze zes jongens binnen schot bleven richting de finale. Op zo'n zeventig kilometer van de aankomst werd het peloton opgeschrikt door twee valpartijen kort na elkaar, waardoor we onder meer Joe Dombrowski (Astana) uit koers zagen verdwijnen. Van de chaos die daarop ontstond, probeerden onder meer Jan Tratnik en Kevin Geniets te profiteren met een tegenaanval.

Iedereen tegen Van Aert, die wel doodleuk de sprint wint in Bretagne Classic na talloze aanvallen
Jan Tratnik maakte er een lange finale van

Van Aert krijgt niet veel medewerking, maar toont zich richting WK

Dit bleek de prelude van een interessante fase, daar schaduwfavorieten als Stefan Küng en Matteo Trentin zich ook al begonnen te roeren met aanvallen. Trentin reed op die manier naar voren met onder meer Tratnik, Geniets, Andrea Piccolo en Krists Neilands in zijn spoor. Jumbo-Visma maakte zich daar niet direct druk om, onder meer Pascal Eenkhoorn hield de voorsprong binnen de perken.

Op dertig kilometer van de meet plaatste Van Aert een eerste speldenprik, waarmee hij het peloton direct op de pijnbank legde. De Belg kreeg even bijval van Biniam Girmay, maar moest het gros van het werk toch echt zelf opknappen. Voorin maakte toekomstig ploegmaat Tratnik ondertussen gebruik van een helling om weg te rijden bij zijn medevluchters. De Sloveen kreeg Piccolo en Samuele Zoccarato (Bardiani) met zich mee.

Niemand wenste daarachter écht vol mee te rijden met Van Aert, die ook geen ploeggenoten meer over had in de eerste groep. Zodoende moesten de jongens van Intermarché-Wanty-Gobert het werk opknappen richting de beklimmingen in de laatste tien kilometer, terwijl ook Lotto Soudal zich inzette voor hun man Arnaud De Lie.

De laatste hellende meters waren er te veel aan voor Tratnik en co, die door Van Aert, Naesen en Madouas ingerekend werden. In de afzink zorgde Quick Step ervoor dat er nog vijftien mannen aansloten, terwijl de dolle Tratnik nog maar eens aanzette. Van Aert ging er opnieuw achteraan, maar ook deze poging strandde.

Bij het ingaan van de slotkilometer kwamen de mannen van Lotto Soudal opzetten. Jasper De Buyst ging van heel ver aan, met De Lie in zijn spoor. Van Aert zette zich naast zijn landgenoot, om vervolgens met krachtige halen als rapste naar de finish te denderen. Laurance (B&B Hotels) en Kamp (Trek-Segafredo) mochten mee op het podium.

Uitslag Bretagne Classic 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws