Vine mocht niet in ontsnapping van Quick Step: 'Ze reden elke keer achter me aan' Wielrennen
Wielrennen

Vine mocht niet in ontsnapping van Quick Step: 'Ze reden elke keer achter me aan'

Vine mocht niet in ontsnapping van Quick Step: 'Ze reden elke keer achter me aan'

Jay Vine heeft zondag een goede zaak gedaan voor zijn bollentrui in de Vuelta. Niet door punten te pakken, maar door een kwartier te verliezen en zijn concurrenten voor het tricot in de gaten te houden.

De Australische klimmer van Alpecin-Deceuninck won de eerste twee bergritten in de Vuelta, waardoor hij ook de top twintig weer in zicht kreeg. Zondag mocht hij van Quick Step-Alpha Vinyl daarom niet meer mee in de vroege vlucht. 'Ze wilden me per se niet in de ontsnapping hebben', stelde Vine over de ploeg van leider Remco Evenepoel.

Vine: 'Quick Step reed elke keer achter me aan'

'Elke keer dat ik andere mannen volgde, reed Quick Step achter me aan. Ik mocht simpelweg niet in de vlucht van de dag zitten. Alsnog hadden we twee renners van onze ploeg mee', doelt hij op Robert Stannard en Jimmy Janssens. Janssens deed nog een gooi naar de dagzege, maar hij kwam tekort op de steile slotklim.

'Voor mij werd het zaak om ervoor te zorgen dat mannen als Thibaut Pinot en Marc Soler niet in de ontsnapping terecht zouden komen en punten konden pakken voor de bergtrui', vervolgt Vine. 'Dat was ook het plan, om niet zomaar 31 punten weg te geven aan iemand. De ploeg heeft het daarom goed gedaan', doelt hij op de punten die Stannard en Janssens pakten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws