Van Aert ziet leiderstrui niet in gevaar komen: 'Alles is volgens plan verlopen' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert ziet leiderstrui niet in gevaar komen: 'Alles is volgens plan verlopen'

Van Aert ziet leiderstrui niet in gevaar komen: 'Alles is volgens plan verlopen'

In de lange zesde rit van het Critérium du Dauphiné ging Wout van Aert voor het eerst in dagen niet voor de dagzege. De Belg behield wel zijn leiderstrui in de Franse rittenkoers en mag die zaterdag gaan verdedigen in de bergen.

Jumbo-Visma bemoeide zich vrijdag niet echt met de achtervolging. 'Het was een lange dag' verklaarde Van Aert die keuze. 'En hebben al de hele week gereden. We wilden liever een ontsnapping zien met een redelijk makkelijk einde voor het peloton, maar na een hectische start duurde het lang voordat de goede situatie zich ontvouwde.'

Uiteindelijk besloten enkele sprintersteams alsnog te gaan rijden. 'Veel ploegen gingen voor de etappe-zege, maar ik denk dat ze te laat begonnen met achtervolgen. Voor ons is alles volgens plan verlopen', stelt Van Aert in het flashinterview.

Van Aert: 'Zaterdag start een nieuwe koers'

Zaterdag trekt het peloton over de Galibier en Croix-de-Fer naar Vaujany. 'De klimmersbenen zijn niet slecht, maar zaterdag is wat anders. Er zal een nieuwe koers starten, en dan is het aan Primoz en Jonas', doelt de Jumbo-Visma-renner op ploeggenoten Roglic en Vingegaard.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws