Beresterke Hirschi klopt Schachmann en Kron met fel sprintje in GP Kanton Aargau Wielrennen
Wielrennen

Beresterke Hirschi klopt Schachmann en Kron met fel sprintje in GP Kanton Aargau

Beresterke Hirschi klopt Schachmann en Kron met fel sprintje in GP Kanton Aargau

Marc Hirschi heeft twee dagen voor de start van de Ronde van Zwitserland de GP Kanton Aargau gewonnen in eigen land. De coureur van UAE-Team Emirates klopte Maximilian Schachmann (BORA-hansgrohe) en Andreas Kron (Lotto Soudal) in een spurtje met zeven renners.

de GP Kanton Aargau was voor renners een laatste voorbereiding op de Ronde van Zwitserland, die 12 juni van start gaat. Na een korte aanloopfase bestond de rest van het parcours uit een plaatstelijk parcours dat de renners zeven keer moesten afleggen. Centraal in de ronde stond de Rotberg (7,1 km aan 3,7%). Het gemiddelde gaf een vertekend beeld, daar de klim in het middengedeelte een vlak stuk kende.

Een kleine kopgroep met thuisrijder Simon Pellaud (Trek-Segafredo) kleurde de openingsfase. Zij kregen een voorsprong van vijf minuten van het peloton, waar UAE Team Emirates, Intermarché-Wanty-Gobert en BikeExchange-Jayco controleerden.

Aanvallers doen serieuze pogingen

Met enkele sterke spurters en heuvelcoureurs aan de start was het interessant om te zien hoe de wedstrijd zich zou gaan ontvouwen. Het regende in ieder geval aanvallen in de laatste vijftig kilometer, met onder meer Kron (Lotto Soudal) en Georg Zimmermann (Intermarché) in een actieve rol.

Op twintig kilometer van de finish plaatste Clément Champoussin een aanval op een goed moment. Zijn AG2R-ploeggenoot Benoit Cosnefroy zorgde ervoor dat daarachter alle moves gecoverd werden, waardoor Champoussin snel een mooi gat bij elkaar kon fietsen.

In de groep daarachter bleven de sterkere mannen in deze race over, maar zij hadden één probleem: ze zaten overwegend alleen, met een lepe Cosnefroy op het wiel. Champoussin kwam zichzelf echter tegen, waardoor alles plots weer op een zakdoek zat in de laatste vijf kilometer.

Intermarché-Wanty-Gobert en Lotto Soudal waren goed vertegenwoordigd vooraan met beiden twee op zeven, terwijl ook Schachmann en Hirschi meekwamen. Sylvain Moniquet offerde zich op voor zijn ploeggenoot Kron, maar die kon het niet bolwerken in de slotfase. Het was Hirschi die iedereen ringeloorde in eigen land met een sterke spurt.

Uitslag GP Kanton Aargau 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws