Van Aert ziet veldrijden in de sneeuw voor Olympische Spelen wel zitten: 'Heb het al gedaan' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert ziet veldrijden in de sneeuw voor Olympische Spelen wel zitten: 'Heb het al gedaan'

Van Aert ziet veldrijden in de sneeuw voor Olympische Spelen wel zitten: 'Heb het al gedaan'

Wout van Aert heeft inmiddels iets duidelijker voor ogen wat hij komend seizoen allemaal gaat doen. In gesprek met Het Laatste Nieuws vertelt de Belg dat het voorjaar op de weg voor hem en Jumbo-Visma het belangrijkste zal worden. En het veldrijden dan? Van Aert is er nog niet uit.

Van Aert deed zijn uitspraken zondag bij een huldiging in zijn Herentals, waar hij in het zonnetje gezet na een geweldig jaar. 'Deze week heb ik met de ploegleiding de kalender voor volgend jaar bekeken. De klassiekers zijn het eerste grote doel. We hebben wel een idee hoe we dat gaan aanpakken', zo blijft het nog een beetje schimmig.

De vraag is natuurlijk al weken of Van Aert het WK veldrijden in Fayetteville gaat rijden. Vliegt hij naar Amerika, of slaat hij het WK over voor een betere wegvoorbereiding? 'Als ik mijn hart laat spreken zak ik zeker af naar de VS voor het WK. Ik wil graag, omdat ik graag cross en omdat ik die trui van wereldkampioen wil winnen. Maar er zijn zoveel doelen in een seizoen dat ik keuzes moet maken.'

Van Aert toont zich echte liefhebber

'Als ik mijn hart liet spreken had ik geen vakantie genomen en was ik nu al aan het crossen', zo vervolgt Van Aert, die in alles een liefhebber is. Hij geeft aan dat hij in principe geen veldrit mist op televisie en dat hij geniet van wat hij ziet. Ook plannen om veldrijden eventueel Olympisch te maken door te gaan crossen in de sneeuw, juicht hij toe. 'Crossen op sneeuw is mogelijk. Ik heb het al gedaan. Het zou een enorme doorstart betekenen voor het veldrijden. Federaties hebben doorgaans weinig geld voor niet-olympische sporten. Als dat geld er wel is, wordt de vijver breder.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws