Van Anrooij droomt na jongerentrui van het geel: 'Wil mezelf ontwikkelen als klassementsrenster' Wielrennen
Wielrennen

Van Anrooij droomt na jongerentrui van het geel: 'Wil mezelf ontwikkelen als klassementsrenster'

Van Anrooij droomt na jongerentrui van het geel: 'Wil mezelf ontwikkelen als klassementsrenster'

Shirin van Anrooij gaat na de Tour de France Femmes met de witte jongerentrui naar huis en dat geeft veel voldoening. De 20-jarige renster van Trek-Segafredo werd veertiende in het algemeen klassement, maar ze hoopt de komende jaren hogere ogen te gooien.

'Ik denk wel dat de Tour geslaagd is, ja. Het was superzwaar, maar ik ben zeker tevreden. Ik heb veel afgezien en de eerste zes dagen waren heel chaotisch. Daarom keek ik wel uit naar het slotweekend, omdat we eindelijk gingen klimmen. Dat was heel leuk, al heb ik vandaag (zondag, red.) wel echt veel afgezien', zo vertelt ze bij de NOS.

Van Anrooij leerde veel van Van Vleuten

Haar volgende doel? 'Ik droom er wel van om uiteindelijk ooit eens voor de gele trui te kunnen gaan', zegt ze ietwat vertwijfeld. 'Ja, dat denk ik wel. Ik wil mezelf heel graag verder ontwikkelen als klassementsrenster. Ik merk dat het klimmen al heel goed gaat, maar dat ik nog wel veel moet leren en sterker moet worden. Ik ben pas twintig, dus heb nog enkele jaren te gaan.'

In dat opzicht had ze op een hoogtestage in Andorra een perfecte leerjuf in Annemiek van Vleuten, met wie ze voorafgaand aan de Tour samen trainde. 'Ik heb gemerkt dat ze heel erg kan afzien in trainingen, en dat ik het in trainingen helemaal niet zo zwaar heb. Daar was ik van onder de indruk. Ze doet het met passie en plezier en geniet van iedere training. Ik hou ook heel erg van lang fietsen en klimmen, dus hoop dat ik daarin verder kan groeien.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws