Van Avermaet 'aangevallen' door slang vlak voor laatste koers op Belgische bodem Wielrennen
Wielrennen

Van Avermaet 'aangevallen' door slang vlak voor laatste koers op Belgische bodem

Van Avermaet 'aangevallen' door slang vlak voor laatste koers op Belgische bodem

Greg van Avermaet ging woensdag van start in zijn allerlaatste wedstrijd in België. Binche-Chimay-Binche werd het laatste strijdtoneel op Belgische bodem voor de inmiddels 38-jarige renner. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de ex-olympisch kampioen nog even in de maling genomen door zijn team. Tijdens een interview met HLN gooide een ploeggenoot van AG2R Citroën Team een speelgoedslang op Van Avermaet.

'Het dringt nog niet helemaal door. Het voelt alsof er nog een heleboel koersen gaan komen. Toch is het wel mijn laatste in België, dat is natuurlijk wel heel speciaal. Eigenlijk ben ik er nog niet zoveel bezig met mijn afscheid', geeft de Belg aan voor de start van Binche-Chimay-Binche.

Van Avermaet laat verder weten dat hij nog steeds achter zijn beslissing staat, om na dit seizoen te stoppen. 'De uitslagen bevestigen dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik ben gewend om vaak in de top tien te rijden, maar ik merk dat dat steeds moeilijker is. Dan kan ik het nog zo leuk vinden, ik ben wel een beetje aan mezelf verplicht goede resultaten te rijden en dat zit er de laatste tijd niet meer in.'

Van Avermaet wil nog één keer knallen in België

Van Avermaet kijkt er naar uit om nog een mooie wedstrijd te kunnen rijden in België. 'Ik rijd hier altijd graag. Ik ben nog steeds gemotiveerd en verwacht hier zeker nog iets moois neer te kunnen zetten. Afgelopen jaar eindigde ik hier nog als vierde, dus het is zeker een wedstrijd die mij ligt.'

Zondag rijdt de voormalig winnaar van Parijs-Roubaix zijn laatste wedstrijd. Parijs-Tours is dan officieel de laatste bestemming van zijn afscheidstournee. Van Avermaet wist in 2011 de eendagskoers nog te winnen. De Belg kan sowieso terugkijken op een hele mooie carrière, waarin hij veel wist te winnen. Zo wist hij de wegwedstrijd op de Olympische Spelen in 2016 te winnen, pakte hij twee etappes in de Ronde van Frankrijk en won hij de klassiekers Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news