Jakobsen begint aan laatste koers voor Soudal Quick-Step, dat dinsdag nog zes renners uitzwaait Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen begint aan laatste koers voor Soudal Quick-Step, dat dinsdag nog zes renners uitzwaait

Jakobsen begint aan laatste koers voor Soudal Quick-Step, dat dinsdag nog zes renners uitzwaait

Fabio Jakobsen rijdt dinsdag zijn laatste wedstrijd in de kleuren van Soudal Quick-Step. De Nederlander doet met een ijzersterke ploeg mee aan Binche-Chimay-Binche, terwijl de ploeg verspreid over ook nog Tre Valli Varesine en Münsterland Giro ook afscheid neemt van Rémi Cavagna, Michael Mørkøv, Florian Sénéchal, Jannik Steimle, Stan Van Tricht en Ethan Vernon.

In België wordt Jakobsen omringd door onder meer Kasper Asgreen, Yves Lampaert, Sénéchal en Vernon. 'Het wordt een zeer veeleisende wedstrijd. Er wordt regen en wind verwacht, dus waaiers kunnen ook voorkomen. Op het lokale circuit zijn er veel smalle wegen en met een finish op kasseien wordt het tricky, dus je moet over veel power beschikken om mee te kunnen doen voor de overwinning', zegt ploegleider Tom Steels, die zijn mannen oproept om de 'The Wolfpack-spirit' in te zetten.

In Duitsland wordt dinsdag de Münsterland Giro verreden, waar Tim Merlier Soudal Quick-Step aanvoert. 'Het is een koers die we heel leuk vinden, en ook hier verwachten we een zware koers met regen en wind. Normaliter wordt het een massasprint, maar we zullen zien hoe het zich gaat ontvouwen. We hebben in ieder geval vertrouwen in onze kansen.'

Tot slot Tre Valli Varesine, waar Soudal Quick-Step gaat rijden met onder meer Julian Alaphillippe en Ilan Van Wilder. 'De ploeg heeft veel grinta getoond in de Coppa Bernocchi, dus dat zullen we meenemen naar dinsdag. Het is geen makkelijk parcours, maar we proberen ons op de juiste momenten te tonen', aldus Davide Bramati.

Selectie Soudal Quick-Step Binche-Chimay-Binche 2023

Fabio Jakobsen
Kasper Asgreen
Yves Lampaert
Michael Mørkøv
Casper Pedersen
Florian Sénéchal
Ethan Vernon

Selectie Soudal Quick-Step Sparkassen Münsterland Giro 2023

Tim Merlier
Rémi Cavagna
Josef Cerny
Lars Craps
Jannik Steimle
Bert Van Lerberghe
Stan Van Tricht

Selectie Soudal Quick-Step Tre Valli Varesine 2023

Julian Alaphilippe
Jan Hirt
James Knox
Ilan Van Wilder
Mauri Vansevenant
Louis Vervaeke
William Junior Lecerf

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws