Van Baarle geeft op in Vuelta a España door heupklachten na valpartij Wielrennen
Wielrennen

Van Baarle geeft op in Vuelta a España door heupklachten na valpartij

Van Baarle geeft op in Vuelta a España door heupklachten na valpartij

Dylan van Baarle moet de strijd staken in de Vuelta a España. De Nederlander van INEOS Grenadiers ondervindt nog te veel last van zijn crash in de twaalfde etappe van de ronde.

Helaas geen Van Baarle meer in deze Vuelta. De Nederlander leek goed te herstellen van zijn valpartij in de twaalfde rit van Spaanse ronde, maar nu geeft hij voor aanvang van de zware bergetappe met aankomst op de Alto d'el Gamoniteiru toch op. Volgens zijn ploeg, dat de opgave bekend maakte via Twitter, heeft het te maken met aanhoudende pijn aan de heup.

Van Baarle reed een goede Vuelta als knecht van Egan Bernal en Adam Yates, terwijl hij zelf ook vierde wist te worden vanuit een ontsnapping. In de twaalfde rit schoof hij echter, samen met onder anderen kopman Yates en Primoz Roglic, hard onderuit. In het bovenstaande artikel gaf hij al aan hoe ernstig de val was, maar de winnaar van Dwars Door Vlaanderen leek goed hersteld te zijn. Nu moet hij dus toch opgeven.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws