Van den Berg baalt als een stekker: 'Vorige week klopte ik Cosnefroy en als ik hem dan hier zie winnen...' Wielrennen
Wielrennen

Van den Berg baalt als een stekker: 'Vorige week klopte ik Cosnefroy en als ik hem dan hier zie winnen...'

Van den Berg baalt als een stekker: 'Vorige week klopte ik Cosnefroy en als ik hem dan hier zie winnen...'

Marijn van den Berg puur en alleen een sprinter? Zeker niet, maar dat wisten we natuurlijk al langer. In de Brabantse Pijl liet de man-in-vorm maar weer eens zien dat hij een veelzijdig renner is. De Nederlander van EF Education-EasyPost had goede papieren voor de zege, maar zag zijn aanval uiteindelijk stranden en moest genoegen nemen met plek zeven.

Waarom wacht-ie niet op zijn sprint? Dat was misschien wel de meest gestelde vraag omtrent Van den Berg in de Brabantse Pijl. De 24-jarige renner uit De Meern bewees dit seizoen al vaker dat hij enorm rap is. Zo won hij de slotrit van de Région Pays de la Loire Tour, na eerder al een rit in de Ronde van Catalonië te hebben gewonnen, beide keren na een sprint. In de favorietengroep van de Brabantse Pijl was hij op papier ook veruit de snelste, maar trachtte hij het middels een solo-onderneming. Hij betrad de laatste kilometer met tien seconden voorsprong, maar het was Joseph Blackmore die zich opofferde voor Dylan Teuns (uiteindelijk tweede) en zo het gat toereed.

Van den Berg rijdt zondag voor de eerste keer Amstel Gold Race

Jammer voor Van den Berg, die na afloop stevig baalde tegenover onder meer In de Leiderstrui. 'Misschien was het inderdaad stom om niet te wachten. Normaal gezien heb ik een heel goede sprint', klonk het teleurgesteld. 'Maar op een gegeven moment gaven ze een gaatje en dacht ik: why not? Eerst dacht ik over goede benen te beschikken, maar uiteindelijk explodeerde ik gewoon. Dat doorrijden had ik eigenlijk niet moeten doen. Dus het was dan inderdaad dom om niet op de sprint te wachten. Helaas. Ik ben er natuurlijk wel teleurgesteld over. Of ik de sterkste was uit de kopgroep? Misschien wel. Op de Moskesstraat voelde ik me heel goed. Dit werk ligt me goed. Als ik stappen blijf maken, kan ik dit in de toekomst steeds beter aan.'

Het was ongeveer een week eerder dat Van den Berg die ritzege in Frankrijk pakte. Wie er toen tweede werd? Juist! Brabantse Pijl-winnaar Benoit Cosnefroy. 'Als ik dan zie dat hij hier wint, is de teleurstelling natuurlijk extra gooit', aldus Van den Berg. 'Ik had hier op die manier ook kunnen winnen. Ik ben in ieder geval in goeden doen', concludeerde Van den Berg, die zondag ook deelneemt aan de Amstel Gold Race. 'Hopelijk kan ik daar wat moois laten zien', klinkt het ambitieus. 'Het wordt mijn eerste keer Amstel. Ik ken de wegen er wel goed. Wij hebben als ploeg Ben (Healy, red.) die als kopman fungeert. Daar hebben we een goeie captain aan.'

Youri van den Berg (Twitter: @YourivndnBerg)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws