Dubbelslag in Le Mans! Van den Berg wint zowel slotrit als eindklassement Région Pays de la Loire Tour Wielrennen
Wielrennen

Dubbelslag in Le Mans! Van den Berg wint zowel slotrit als eindklassement Région Pays de la Loire Tour

Dubbelslag in Le Mans! Van den Berg wint zowel slotrit als eindklassement Région Pays de la Loire Tour

Op de slotdag van de Région Pays de la Loire Tour heeft Marijn van den Berg een dubbelslag geslagen. De sympathieke Utrechter van EF Education-EasyPost was de sterkste in een sprint van een uitgedunde groep, nadat zijn ploegmakkers voortreffelijk werk verrichtten. Door middel van onderweg en aan de finish gesprokkelde bonificatieseconden trok de Nederlander ook het eindklassement naar zich toe.

De slotdag van de Franse rittenkoers met finish in Le Mans beloofde een spannende te worden. De verschillen in het klassement waren namelijk uiterst klein. Leider Ewen Costiou (Arkéa-B&B Hotels) verdedigde slechts één seconde op Van den Berg. Laatstgenoemde won al een etappe en maakte als één van de snelste aanwezige sprinters een grote kans om de slotrit te winnen. Het geaccidenteerde lokale circuit in Le Mans was alvast geen nadeel voor hem, daar hij zich als rappe man doorgaans ook heuvelop sterk staande houdt.

Van den Berg sprokkelde al seconden bij tussensprint

Van den Berg kon echter al eerder een slag slaan. Het peloton stevende namelijk gegroepeerd op de eerste tussensprint af. Van den Berg hield Jakub Mareczko en Sam Bennett af en pakte op die manier drie seconden. Daarmee nam hij de virtuele leiding met twee tellen voorsprong op Costiou.

De rust keerde daarna terug in het peloton wat vijf renners de kans gaf om te ontsnappen. De namen: Mark Stewart (Team Corratec), Clément Alleno (Burgos BH), Matisse Julien (CIC U Nantes Atlantique), Paul Hennequin (Nice Métropole Côte d'Azur) en de Est Norman Vahtra (Van Rysel-Roubaix). Zij reden naar een maximale voorsprong van bijna vijf minuten.

Beulswerk EF Education-EasyPost, Van den Berg rondt het vakkundig af

Naarmate de finish dichterbij kwam, werd de kopgroep langzaam maar zeker uiteengereten. Op tien kilometer van de aankomst waren Stewart, Julien en Vahtra ingerekend en hadden we dus enkel nog Alleno en Hennequin op kop. Toen bedroeg de voorsprong nog slechts twintig seconden, hoofdzakelijk als gevolg van beulswerk bij EF Education-EasyPost. Alles leek dus klaar te worden gemaakt voor een sprint in de straten van Le Mans. Toch werd er op de laatste venijnige hellinkjes uiteraard aangevallen, wat misschien roet in het eten van de spurters kon gooien.

Onder anderen Benoit Cosnefroy en Bryan Coquard probeerden de favorietengroep uiteen te slaan. Een erg klein groepje wist uiteindelijk weg te geraken, met daarbij ook Van den Berg, die vakkundig werd afgezet door voorbeeld-ploeggenoot Ben Healy. In de sprint beschikte Van den Berg over de snelste benen en was de dubbelslag een feit. Cosnefroy werd tweede in de daguitslag, Clément Venturini derde.

Uitslag etappe 4 en eindklassement Région Pays de la Loire Tour 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws