Van der Breggen trots op aanvallende Vollering: 'Ze heeft echt gevochten voor de ritzege' Wielrennen
Wielrennen

Van der Breggen trots op aanvallende Vollering: 'Ze heeft echt gevochten voor de ritzege'

Van der Breggen trots op aanvallende Vollering: 'Ze heeft echt gevochten voor de ritzege'

Anna van der Breggen is trots op de prestaties van SD Worx in de Tour de France Femmes, en dan in het bijzonder Demi Vollering. De Nederlandse kopvrouw werd tweede in het klassement, nadat ze er in de achtste etappe nog alles aan had gedaan om te kunnen winnen.

'Het was een heel mooie en zware laatste dag', zegt Van der Breggen met gevoel voor understatement bij Eurosport. 'Voor Demi was La Planches des Belles Filles een speciale klim, zo dicht bij haar huis. Ze had 'm vaak verkend en heeft echt gevochten voor de ritzege. Als je kijkt naar gisteren, was ze vandaag heel erg sterk en kwam ze nog dichtbij.'

Van der Breggen blij met prestaties SD Worx

'Ze mag blij zijn met hoe ze heeft gereden en ook het team mag tevreden zijn', concludeert de ploegleider van SD Worx. 'We hebben een etappe gewonnen (met Marlen Reusser, red.), worden tweede in het klassement en pakken de bolletjestrui met Demi.'

Ook voor het vrouwenwielrennen was de eerste Tour de France belangrijk, stelt Van der Breggen. 'Als je ziet hoeveel aandacht er was voor deze race en hoeveel mensen er aan de kant van de weg stonden... Ik hoop dat we meiden hebben geïnspireerd, door de helden die ze nu op televisie hebben kunnen zien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws