Van der Hoorn: 'Prachtig vooruitzicht om voor ritzege in grote ronde te gaan' Wielrennen
Wielrennen

Van der Hoorn: 'Prachtig vooruitzicht om voor ritzege in grote ronde te gaan'

Van der Hoorn: 'Prachtig vooruitzicht om voor ritzege in grote ronde te gaan'

Taco van der Hoorn hoopt volgend jaar een etappezege in een grote ronde binnen te kunnen slepen. De renner gaat volgend jaar namens zijn nieuwe ploeg Intermarché-Wanty-Gobert deelnemen aan een grote ronde, maar het is nog niet bekend welke dat gaat worden.

In een interview met PezCycling News vertelt Van der Hoorn waarom hij voor de Belgische ploeg heeft gekozen. ‘Het is een prima ploeg voor mij met een goede mix van wedstrijden. Uiteraard rijd ik in de grotere wedstrijden in dienst van het team, maar in de kleinere wedstrijden heb ik meer vrijheid. Dat past bij mij. Eén van de redenen dat het team me contracteerde, is dat ze van mijn aanvallende rijstijl houden’, vertelt Van der Hoorn, die eerder nog bekend maakte over te stappen naar BEAT Cycling.

Het staat vast dat Van der Hoorn volgend jaar van start gaat in een grote ronde. ‘Welke dat gaat worden, hebben we nog niet bepaald’, gaat hij verder. ‘Dat wordt besproken tijdens ons eerste trainingskamp. De kans om voor een etappezege in een grote ronde te gaan, is voor mij een prachtig vooruitzicht. Die kans kreeg ik bij Jumbo-Visma niet.’

'Ik wil absoluut minstens één grote overwinning behalen'

Taco van der Hoorn

Wat de ambities voor 2021 van de Nederlander zijn? ‘Ik wil dezelfde renner zijn als die ik was bij Roompot-Nederlandse Loterij: mee gaan in ontsnappingen, op zoek naar een goed resultaat. Het is moeilijk om voorspellingen te doen, maar ik wil absoluut minstens één grote overwinning behalen’, zo spreekt Van der Hoorn, die de afgelopen twee seizoenen voor Jumbo-Visma fietste.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws