Van der Hoorn verrast zichzelf in heuvelzone Kuurne: 'Sterker dan verwacht' Wielrennen
Wielrennen

Van der Hoorn verrast zichzelf in heuvelzone Kuurne: 'Sterker dan verwacht'

Van der Hoorn verrast zichzelf in heuvelzone Kuurne: 'Sterker dan verwacht'

Je kon er de klok gelijk op zetten: Taco Van der Hoorn die in Kuurne-Brussel-Kuurne meezat in de ontsnapping en vervolgens standhoudt tot en met in de finale. Een overwinning leverde het niet op, wel een vierde plek.

Van der Hoorn heeft het inmiddels tot een kunst verheven: anticiperen. De renner van Intermarché-Circus-Wanty kiest in eendagskoersen steevast voor de ontsnapping, zodat hij niet hoeft te wedijveren met de explosiviteit van de favorieten in de finale, maar dankzij zijn ijzersterke conditie mee kan strijden om de zege, als de favorieten hem uiteindelijk oprapen.

Van der Hoorn week dus niet af van zijn vaste recept in Kuurne. ‘Ja, het was het plan om mee te zitten om vervolgens de heuvelzone te overleven en met de favorieten mee te zijn. Ze sloten echter eerder dan verwacht aan, dus dat maakte het wat lastiger om samen met hen de heuvelzone door te komen’, aldus de Nederlandse aanvaller tegen Eurosport.

Van der Hoorn: 'Ik gokte op de sprint'

Hoewel Van der Hoorn vroeger dan gepland werd bijgehaald, hield hij op de steile kasseihelling Mont Saint Laurent gelijke tred met Tiesj Benoot, Nathan Van Hooydonck, Tim Wellens en Matej Mohoric, waar een Peter Sagan bijvoorbeeld compleet ontplofte. ‘De vorm is goed, daar ben ik blij mee. Ik was in de heuvelzone ook sterker dan verwacht. Op het einde was ik wel wat vermoeid, maar dat zal wel voor iedereen gelden’, besluit Van der Hoorn.

Normaal weet Van der Hoorn in een finale wel aan het langste end te trekken, maar zijn gebruikelijke tactiek kwam deze keer niet uit de verf, zo legt hij uit in een persbericht. ‘Meestal kies ik in dergelijk scenario voor een alles-of-nietspoging, maar deze keer was het vanwege het numerieke overwicht van Jumbo-Visma lastig om te verrassen. Ik gokte dus op de sprint en uiteindelijk beëindigde ik mijn lange ontsnapping niet ver van het podium.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws