Mohoric gesloopt door Van Hooydonck: 'Toen waren mijn benen helemaal leeg' Wielrennen
Wielrennen

Mohoric gesloopt door Van Hooydonck: 'Toen waren mijn benen helemaal leeg'

Mohoric gesloopt door Van Hooydonck: 'Toen waren mijn benen helemaal leeg'

Matej Mohoric reed een sterke Kuurne-Brussel-Kuurne, maar was niet opgewassen tegen het Jumbo-Visma-duo Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck. ‘Jumbo-Visma heeft vandaag weer aangetoond de sterkste ploeg te zijn. Ze hebben verdiend gewonnen, aldus Mohoric in het flashinterview.

Mohoric ontsnapte samen met Tim Wellens, Benoot, Van Hooydonck en Taco Van der Hoorn in de heuvelzone. ‘Zelf voelde ik me heel goed op de beklimmingen. Samen met Wellens was ik denk ik het sterkste, maar helaas wint de beste man niet altijd’, baat de renner van Bahrain Victorious.

In de finale speelde Jumbo-Visma hun overtal uit. Mohoric had zijn handen vol met verschillende aanvallen van Van Hooydonck. ‘Toen ik het gat op Van Hooydonck had gedicht waren mijn benen helemaal leeg. Daarna heb ik gewacht tot de laatste achthonderd meter. Het gat op Benoot had ik misschien dicht kunnen rijden, maar dan had ik iemand meegenomen en was ik uiteindelijk misschien wel naast het podium beland’, koos Mohoric eieren voor zijn geld.

Mohoric: 'Uiteindelijk moet je ook wat geluk hebben'

Uiteindelijk werd de renner ook een beetje op het verkeerde spoor gebracht door Van der Hoorn. ‘Misschien gokte Van der Hoorn iets te veel. Iedereen verwachtte een aanval van hem, want hij reed niet vol door. Hij had moeten reageren op Benoot, maar iedereen keek naar mij omdat ik de snelste ben.’

Voor de rest van het voorjaar maakt Mohoric zich – ondanks de dominantie van Jumbo-Visma – weinig zorgen. ‘Jumbo-Visma is heel sterk, maar het is niet onmogelijk om ze te kloppen. Uiteindelijk moet je ook wat geluk hebben.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws