Van der Poel beseft richting Spelen: 'Ik moet keuzes gaan maken en er überhaupt over na gaan denken' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel beseft richting Spelen: 'Ik moet keuzes gaan maken en er überhaupt over na gaan denken'

Van der Poel beseft richting Spelen: 'Ik moet keuzes gaan maken en er überhaupt over na gaan denken'

De olympische puzzel van Mathieu van der Poel voor 2024 moet nog altijd gelegd worden. De Nederlander kan zowel in de wegrace als op het mountainbikeparcours een gooi doen naar goud, maar beseft dat het lastig gaat worden om op allebei de disciplines het hoogste schavotje in beslag te nemen.

De Nederlander maakte donderdag zijn crossprogramma voor deze winter bekend: hij start op 22 december in Mol, om dertien crossen later te eindigen met het WK in het Tsjechische Tábor, begin februari. Daarna gaat de focus op het wegseizoen en de mountainbike, al is het nog niet duidelijk hoe die twee in verhouding tot elkaar gaan staan.

'Dat is ook nog niet beslist', bevestigde Van der Poel tegenover Olympics.com. 'We moeten de puzzel nog altijd leggen. Het is een heel moeilijke combinatie, helemaal als je de Tour de France ook nog goed wil rijden. Er liggen wat verschillende scenario's op tafel, maar we moeten nog altijd maar zien welke we gaan kiezen. Ik moet keuzes gaan maken, maar daar moet ik überhaupt nog over nadenken.'

Van der Poel content met indeling olympisch programma

In Parijs, waar de Spelen in 2024 gehouden gaat worden, staat de mountainbikewedstrijd voor mannen op 29 juli op het programma. Enkele dagen later volgt de wegrace voor heren, waar Van der Poel met onder meer een kasseiklim op de Montmartre een parcours op zijn maat vindt. 'Het zal sowieso een lastige combinatie worden, maar ik denk dat mountainbiken en daarna de wegrace een makkelijkere combinatie is dan andersom.'

'Als ik top wil zijn op de mountainbike, zal ik wel sowieso wat meer wedstrijden moeten rijden', zegt Van der Poel nog. Die mening is ook bondscoach Gerben de Knegt toebedeeld. 'Na het testevent gaf hij zelf wel aan dat hij meer moest mountainbiken om in het ritme te komen. Daar was ik wel blij mee, maar dan komen wel de vervolgvragen: wanneer en hoe past dat dan, ook met de weg?', vroeg de Nederlandse keuzeheer zich enkele weken geleden al af in gesprek met In de Leiderstrui.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws