Van der Poel doet het opnieuw in Vlaanderen: 'Was niet meer met Van Baarle en Madouas bezig' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel doet het opnieuw in Vlaanderen: 'Was niet meer met Van Baarle en Madouas bezig'

Van der Poel doet het opnieuw in Vlaanderen: 'Was niet meer met Van Baarle en Madouas bezig'

Fenomenaal, zo kun je de comeback van Mathieu van der Poel wel noemen. Na zijn overwinning in Dwars door Vlaanderen pakte hij zondag ook nog eens de bloemen in de Ronde van Vlaanderen. Makkelijk was het echter zeker niet, zo legt de renner van Alpecin-Fenix uit in het flashinterview.

Van der Poel raakte weg met Tadej Pogacar en mocht zich gaan opmaken voor een sprint-a-deux. Er werd echter flink gepokerd door de twee heren, waardoor de achtervolgers nog terug wisten te keren. 'Ineens kwamen ze heel snel van achter. Daardoor moest ik de sprint zelf aangaan', legt Van der Poel uit. 'Ik was een beetje verrast, want ik was alleen nog met Tadej bezig en niet met die twee anderen (Dylan van Baarle en Valentin Madouas, red.).

De Nederlander had het flink moeilijk in de slotfase. 'Vooral op de Kwaremont en de Paterberg. Ik stond echt op het punt van lossen. Ik wist dat ik me eroverheen moest hijsen, erna kon ik eventjes bekomen. Het heeft enorm veel zeer gedaan, maar ik had mezelf nog eens opgepept. Ik heb hier enorm hard voor gewerkt en heb alles op alles gezet. Ik ben echt ongelofelijk blij.'

Van der Poel had Pogacar de zege gegund

Achter Van der Poel werd Van Baarle tweede en ging Madouas er met de derde plek vandoor. Pogacar, zijn medevluchter, werd vierde en viste dus achter het net. 'Hij was misschien wel de sterkste in koers', geeft Van der Poel toe. 'Hij heeft heel offensief gekoerst. Ik had hem die podiumplek zeker gegund en de zege ook, als hij mij zou kloppen. Ik had misschien wat voordeel, aangezien ik hier al een paar keer eerder heb moeten sprinten.'

Parijs-Roubaix lijkt het volgende doel van de voormalig Nederlands kampioen te gaan zijn, maar daar is hij nu nog niet mee bezig. 'Ik ga eerst van deze overwinning genieten', sluit hij af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws