Van der Poel domineert meteen, maar: 'Heb nog werk voor de boeg om top te zijn' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel domineert meteen, maar: 'Heb nog werk voor de boeg om top te zijn'

Van der Poel domineert meteen, maar: 'Heb nog werk voor de boeg om top te zijn'

Na een uurtje cross is de nul al van de tabellen geveegd door Mathieu van der Poel. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen had aan een versnelling halfweg koers genoeg om de tegenstand van zich af te schudden. We kregen dan ook een tevreden Van der Poel te zien in het flashinterview.

'Dit voelt heel goed aan. Het was al lang geleden sinds de laatste keer dat ik een veldrit wist te winnen. Vorig jaar had ik geen goed veldritseizoen. Nu ja seizoen, als ik het al een seizoen kan noemen. Door rugproblemen reed ik amper anderhalve veldrit', zo opent Van der Poel net na de cross.

Dat Van der Poel in orde was, werd al snel duidelijk toen hij in geen tijd van startrij vier naar de voorste gelederen schoot. Na amper vier minuten had de Nederlander zich al in tweede positie genesteld. 'Ik voelde me goed. Ik heb een goede voorbereiding gehad hiernaartoe. Ik ben dus blij met de vorm, al maakte ik wel veel foutjes. Maar dat is normaal, denk ik', zo vertelt de Nederlander, die een paar keer zonder erg tegen de grond ging.

Van der Poel verwacht in december in topvorm te zijn

'Ik ben heel blij om terug te zijn, maar heb wel nog wat werk voor de boeg om echt top te worden. Maar ik kan alleen maar heel blij zijn met hoe vandaag gegaan is. Wanneer ik verwacht in topvorm te zijn? Daarvoor heb ik nog enkele veldritten nodig. De voorbereiding in Spanje verliep prima, nu heb ik gewoon nog wat specifieke crosstrainingen nodig. Ik hoop in december top te zijn', aldus de winnaar van de dag. Op drie december volgt de volgende veldrit van Van der Poel in Boom, een dag later staat het eerste duel met Wout van Aert op de kalender in Antwerpen.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news