Wat een rentree! Van der Poel rijdt autoritair naar zege in Wereldbeker Hulst Wielrennen
Wielrennen

Wat een rentree! Van der Poel rijdt autoritair naar zege in Wereldbeker Hulst

Wat een rentree! Van der Poel rijdt autoritair naar zege in Wereldbeker Hulst

Mathieu van der Poel heeft bij zijn rentree in het veld gedaan wat iedereen van hem verwachtte: winnen. De Nederlander moest vanop de vierde rij starten, maar schoot als een komeet naar voor. Halverwege de wedstrijd ging Van der Poel ervandoor en reed hij onbedreigd naar zijn eerste zege van het veldritseizoen.

Haalt Van der Poel meteen uit bij zijn rentree in het veld? Dat was dé vraag die iedereen in Hulst zich stelde. De vorm is aanwezig, zo vertelde de Nederlander vooraf, maar moeten starten vanaf de vierde rij zorgde toch voor wat twijfels bij Van der Poel. Verder was het uitkijken naar de strijd om de koppositie in de Wereldbeker. Laurens Sweeck volgde vooraf op amper één puntje van leider Eli Iserbyt.

Van der Poel schuift razendsnel op, maar maakt foutjes 

Lars Van der Haar schoot als een kanonskogel uit de startblokken, maar het was een andere Nederlander die imponeerde. Van der Poel remde in één bocht een dozijn renners uit en schoof zo na enkele honderden meters al op naar de negende plaats. Een minuut later reed de viervoudige wereldkampioen al in vierde positie rond. Na amper zes minuten pakte Van der Poel al de koppositie. De Nederlander ging iets te onstuimig tekeer en reed tegen een paaltje - zonder erg.

Van der Poel kon niet wegstoppen dat hij nog niet veel op zijn crossfiets had getraind. De Nederlander schoof op een schuine kant onderuit, waardoor hij terugviel naar de zevende plaats. Ondertussen gingen Pidcock en Sweeck versnellen. Iserbyt en Van der Haar probeerden het gat te dichten, terwijl Van der Poel en Joris Nieuwenhuis een groepje verder in elkaars buurt bleven. Het verschil met het kopduo: zeventien seconden.

Pidcock versnelt, Van der Poel en Sweeck volgen

In de derde ronde sloeg de turbo van Van der Poel nog eens aan. Hij schoof op richting derde positie en opende de jacht op Pidcock en Sweeck. MVDP slaagde in zijn opzet en nam Van der Haar en Iserbyt mee. Die laatste kreeg het moeilijk en maakt twee foutjes, ook de Nederlandse kampioen werd op achterstand gezet. Pidcock verhoogde vervolgens het tempo, enkel Van der Poel en Sweeck konden de wereldkampioen volgen.

Van der Poel kwam halverwege koers door een foutje van Pidcock aan de leiding en trok meteen stevig door. De Brit werd op vijf seconden gezet, Sweeck volgde op acht seconden. Was de vogel gaan vliegen? Pidcock probeerde nog even weerwerk te bieden, maar de voorsprong groeide gestaag richting vijftien seconden.

Zelfs een nieuwe valpartij van de viervoudig wereldkampioen veldrijden veranderde niets meer aan de situatie: Van der Poel gaf zijn voorsprong niet meer uit handen en reed naar zijn eerste overwinning van het veldritseizoen. Het wiel van Pidcock plooide in een afdaling nog dubbel, waardoor hij noodgedwongen moest opgeven. Sweeck werd daardoor tweede en grijpt de macht in de Wereldbeker, Iserbyt mocht als derde mee het podium op.

Uitslag Wereldbekercross Hulst 2022 mannen 

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws