[Update] Alpecin-Fenix mag eerste Tourrit rijden in speciaal tenue ter ere aan Poulidor Wielrennen
Wielrennen

[Update] Alpecin-Fenix mag eerste Tourrit rijden in speciaal tenue ter ere aan Poulidor

[Update] Alpecin-Fenix mag eerste Tourrit rijden in speciaal tenue ter ere aan Poulidor

(25 juni) De renners van Alpecin-Fenix stonden donderdag tijdens de ploegenpresentatie van de Tour de France met een speciaal tenue op het podium. Dat deden ze als eerbetoon voor Raymond Poulidor, de grootvader van Mathieu van der Poel. Zijn kleinzoon debuteert zaterdag in de Tour de France. Alpecin-Fenix zal tijdens de Tour weer in het gebruikelijke tenue fietsen.

'Mijn grootvader herkende al vroeg mijn passie voor wielrennen en zei altijd dat David en ik meer getalenteerd waren dan hij. Vandaag had ik graag gewenst dat hij erbij kon zijn om deze ervaring te delen met onze familie. Hij heeft hier lange tijd van gedroomd, maar ik ben er zeker van dat hij trots is. Dat is hij altijd geweest. Ik ben erg verheugd dat we op deze leuke manier een ultieme hulde kunnen brengen aan hem en dat we samen Merci Poupou! kunnen zeggen', vertelt Van der Poel in een persbericht.

Poulidor, die in 2019 overleed, was in het verleden een succesvol Franse wielrenner. Zo won hij onder andere de Vuelta a España, Milaan-Sanremo en de Waalse Pijl. Hoewel Poulidor de Tour de France nooit won, stond hij maar liefst acht keer op het podium (drie keer tweede, vijf keer derde). Zijn kleinzoon Van der Poel begint zaterdag aan zijn eerste Tour de France en geldt als één van de grote favorieten om in de eerste etappe de gele trui te pakken.

[Update] Alpecin-Fenix mag eerste Tourrit rijden in speciaal tenue ter ere aan Poulidor

Bij de ploegenpresentatie sprak Van der Poel op het podium én na afloop met de NOS. In beide gevallen sprak hij uit trots te zijn op het retro-shirt en hoopt hij zijn opa te eren. 'Ik had liever gehad dat hij erbij was geweest, maar daar ben ik een beetje te laat voor', zo stelt Van der Poel. De gele trui pakken in het openingsweekend zou alvast een prachtig eerbetoon zijn aan Poulidor en zijn kleinzoon geeft aan dat dat zeker een doel is. 'Het zijn etappes die me zouden moeten liggen. Ik heb de eerste etappe verkend en die is lastiger dan iedereen denkt. Ik denk wel dat ik daar op een goede dag moet mee kunnen doen. Maar er zullen er meer zijn die er zo over denken. Die eerste etappe, daar hangt veel vanaf, met die gele trui. Het zal hectisch worden.'

Toch blijft hij verder wat op de vlakte. Hij wil vooral een etappe winnen, zoals heel Alpecin-Fenix dat wil. En hij wil zich ook vooral niet te veel inspannen, met de Olympische Spelen in aantocht. 'Ik wil niet de Spelen hypothekeren door mij hier helemaal uit te wringen en dat ik dan in Tokio niet meer vooruit kom. We hebben er geen datum op geplakt, maar we houden de Spelen in het achterhoofd.'

Update - 26 juni (11.10 uur): Alpecin-Fenix rijdt eerste rit in speciaal tenue

De UCI heeft Alpecin-Fenix toestemming gegeven om ook de eerste etappe van de Tour de France te rijden in het speciale PouPou-tenue. Mathieu van der Poel en co zullen zaterdag dus te zien zijn in een geelpaarse outfit, ter ere aan de Franse opa van de topfavoriet voor de dagzege.

Heb jij de app van In de Leiderstrui al!? Download 'm nu via Android of IOS en blijf nog beter en sneller op de hoogte van de laatste wielernieuwtjes, interviews, opinie en achtergronden!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws