Van der Poel gaat 'strijdend ten onder': 'De benen waren gewoon leeg op het einde' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel gaat 'strijdend ten onder': 'De benen waren gewoon leeg op het einde'

Van der Poel gaat 'strijdend ten onder': 'De benen waren gewoon leeg op het einde'

Mathieu van der Poel sprintte zondag naar een derde plek bij zijn debuut in Parijs-Roubaix. De Alpecin-Fenix-renner reed samen met Sonny Colbrelli (winnaar) en Florian Vermeersch (tweede) naar de meet, maar beide mannen waren hem te snel af. Toch is Van der Poel na afloop een tevreden man: 'Ik ben er trots op dat ik al direct op het podium eindig'.

Voor de microfoon van de NOS blikt Van der Poel terug op zijn eerste deelname aan de kasseienklassieker. 'Het ging wel oké, maar de benen waren gewoon leeg op het einde. Ik zat eigenlijk in de laatste dertig à veertig kilometer al continu op de limiet. Ik hoopte dat anderen ook kapot zaten, wat waarschijnlijk ook wel zo was, maar bij mij was het echt op.'

Volgens Van der Poel was het zeker geen gemakkelijke wedstrijd. 'Het was vooral heel lastig. Met mijn techniek heb ik gelukkig veel kunnen goedmaken op de kasseienstroken en ben dan ook blij met de koers die ik gereden heb. Ik heb weer kunnen koersen zoals ik dat het liefste doe: in de aanval. Het was sowieso een mooie editie. Als ik dan moet verliezen, dan ga ik ook het liefst strijdend ten onder.'

Waar andere coureurs hun wegfiets voor hun crossfiets gaan verwisselen, is dat voor Van der Poel nog niet aan de orde. 'Mijn hoofd staat nu nog niet naar de cross. Dat gaat nog wel even duren!', sluit hij lachend af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws