Van der Poel geeft na 30 kilometer op tijdens WK wielrennen: Nederlander nacht voor race gearresteerd Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel geeft na 30 kilometer op tijdens WK wielrennen: Nederlander nacht voor race gearresteerd

Van der Poel geeft na 30 kilometer op tijdens WK wielrennen: Nederlander nacht voor race gearresteerd

Een bizar verhaal vanuit het Nederlandse kamp voorafgaand aan het WK wielrennen van zondag: topfavoriet Mathieu van der Poel is de nacht voor het WK wielrennen gearresteerd door de Australische politie en was pas om vier uur 's nachts terug in zijn hotel. Na dertig kilometer gaf hij vervolgens op.

De renner uit Nederland stelde bij Sporza hoe dit zo ver kwam. Meerdere kinderen verstoorden de nachtrust van Van der Poel door op zijn kamerdeur te kloppen, waarna de coureur van Alpecin-Deceuninck verhaal ging halen. Een meisje bezeerde daarbij haar arm, bevestigde de Nederlander. ' Er was een klein geschil. Het ging over luidruchtige buren en ze zijn hier vrij strikt', gaf Van der Poel aan.

'Ik lag vroeg in bed en heel veel kinderen op de gang van mijn kamer vonden het nodig om continu aan te kloppen', verklaarde de kopman van de Nederlandse ploeg. 'Na een paar keer was ik er klaar mee. Ik heb niet zo vriendelijk gevraagd om te stoppen. Daarna werd de politie gebeld en werd ik meegenomen', aldus VDP.

Bij de NOS liet Van der Poel nog weten dat hij niemand heeft aangeraakt, wat geen onbelangrijk detail is. 'Ik ben er achteraan gelopen, maar heb niemand vastgepakt. Ze waren daar natuurlijk wel van geschrokken, maar voor de rest is er niet heel veel gebeurd', aldus de Nederlander, die juist vroeg op bed lag om te rusten. 'Het is natuurlijk kut. Ik heb hier heel hard voor gewerkt en dan op die manier zoiets meemaken: dat is niet fijn.'

Van der Poel: 'Leuk was het zeker niet'

'Ik was pas om vier uur terug op mijn kamer. Dat is zeker niet ideaal. Het is een ramp, maar ik kan niets meer veranderen. Ik probeer er het beste van te maken', vervolgde hij. 'Het is op weinig slaap dat ik zal koersen, hopelijk op adrenaline. Leuk was het zeker niet. Het is wat het is, ik moet het ermee doen.'

Van der Poel zou zondag de absolute kopman van Nederland zijn, maar de vraag was in hoeverre hij na dit voorval fysiek en mentaal volledig in staat is om te koersen. Na dertig kilometer kwam het antwoord: opgave Van der Poel. Volgens lokale media moet hij dinsdag voor de rechtbank verschijnen en is zijn paspoort ingenomen, waardoor zijn hoofd begrijpelijk niet meer naar koersen stond.

Ploegleider Christoph Roodhooft (Alpecin-Deceuninck) gaf nog wat tekst en uitleg. 'Het is ambetant, ja. Je hebt geen verhaal. Je staat er en je moet het ondergaan. Dat koersen niet mogelijk was? Als hij sliep, was het 7 u. Hij heeft in een cel gezeten', geeft Roodhooft aan. 'Mathieu was vooral ontgoocheld over het feit dat hij 2 maanden die focus gehad heeft op het WK en na hele slechte Tour weer de goesting had gevonden. Dit is wel echt een domper.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws