Politie brengt verklaring naar buiten na arrestatie Van der Poel: Nederlander dinsdag voor de rechtbank Wielrennen
Wielrennen

Politie brengt verklaring naar buiten na arrestatie Van der Poel: Nederlander dinsdag voor de rechtbank

Politie brengt verklaring naar buiten na arrestatie Van der Poel: Nederlander dinsdag voor de rechtbank

Het nieuws dat Mathieu van der Poel voorafgaand aan de wegrace van het WK wielrennen is gearresteerd houdt de gemoederen bezig. De Nederlander verdween na dertig kilometer fietsen uit de wedstrijd, nadat hij de avond voordien tot vier uur 's nachts bij de politie verbleef na een incident met enkele tieners.

'Ik lag vroeg in bed en heel veel kinderen op de gang van mijn kamer vonden het nodig om continu aan te kloppen', verklaarde de kopman van de Nederlandse ploeg. 'Na een paar keer was ik er klaar mee. Ik heb niet zo vriendelijk gevraagd om te stoppen. Daarna werd de politie gebeld en werd ik meegenomen', aldus het verhaal van Van der Poel zelf voor de start bij Sporza.

Politie New South Wales stelt dat hotelmanagement politie belde, Van der Poel ontkent dat hij iemand heeft aangeraakt

Lang duur de de wedstrijd van de Nederlander niet: na dertig kilometer verdween hij gedesillusioneerd uit de koers. Ongeveer op dat moment kwam er via VeloNews een verklaring van de politie van New South Wales naar buiten. 'Omstreeks 22.40 uur (zaterdag 24 september 2022) is er een man in een hotel op The Grand Parade, Brighton-Le-Sands, gearresteerd toen hij naar verluidt betrokken was bij een verbale woordenwisseling met twee tienermeisjes van 13 en 14 jaar oud', stellen zij.

'Er wordt beweerd dat de man vervolgens beide tieners duwde, waarbij de ene op de grond viel en de andere tegen een muur werd geduwd, wat een lichte schaafwond aan haar elleboog veroorzaakte. Het hotelmanagement werd op de hoogte gebracht van het incident, die vervolgens de politie belde. Agenten van het St. George Police Area Command waren aanwezig en arresteerden kort daarna een 27-jarige man', wordt er gesteld.

'De manwerd naar het politiebureau van Kogarah gebracht en beschuldigd van twee voorvallen van gewone mishandeling. Hij heeft voorwaardelijke borgtocht gekregen, om op dinsdag 27 september 2022 voor de rechtbank van Sutherland te verschijnen', sluit de Australische politie af. Ook zou het paspoort van Van der Poel zijn ingenomen, al zijn die berichten nog niet bevestigd..

Bij de NOS liet Van der Poel voor de start weten dat hij niemand heeft aangeraakt, wat dus niet overeenkomt met de verklaring van de tienermeiden. 'Ik ben er achteraan gelopen, maar heb niemand vastgepakt. Ze waren daar natuurlijk wel van geschrokken, maar voor de rest is er niet heel veel gebeurd', aldus de Nederlander, die juist vroeg op bed lag om te rusten richting het voor hem nu zo teleurstellend verlopen WK.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws