Van der Poel heeft zinnen gezet op Milaan-Sanremo: 'Beste scenario zou alleen op de Poggio zijn' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel heeft zinnen gezet op Milaan-Sanremo: 'Beste scenario zou alleen op de Poggio zijn'

Van der Poel heeft zinnen gezet op Milaan-Sanremo: 'Beste scenario zou alleen op de Poggio zijn'

Alpecin-Deceuninck staat zaterdag met twee topfavorieten aan de start van Milaan-Sanremo: Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen. Beide heren blikten op de Instagram-pagina van de Belgische ploeg vooruit op La Primavera, die aankomende zaterdag verreden wordt. 'Als we met de ploeg kunnen winnen, zou dat al een grote prestatie zijn.'

'Tirreno-Adratico was een behoorlijk zware wedstrijd. We hadden het doel om een rit te winnen met het team. Uiteindelijk wonnen we er twee met Jasper, twee keer in de sprint. Ik kon daar goed werk voor hem verrichten. Daarom was de koers behoorlijk succesvol', aldus Van der Poel.

Van der Poel hoopt Milaan-Sanremo ooit te winnen

'Milaan-Sanremo is een eerlijke wedstrijd', gaat de Nederlander verder. 'Vorig jaar was het enigszins verrassend dat ik aan de start stond, maar het was misschien een van mijn beste edities. Ik was altijd in een kansrijke positie', blikt hij terug. 'Dat is een begin, maar het is moeilijk om deze wedstrijd ook daadwerkelijk te winnen. Ik hoop Milaan-San Remo ooit te winnen, maar het gaat niet gemakkelijk zijn. Alleen bovenkomen op de Poggio en dan naar de zege soleren, dat zou mijn beste scenario zijn. Maar er zijn maar een paar renners in de geschiedenis geweest die dat gelukt is tot op heden', geeft hij aan.

'Er is niet echt een tactiek voor Milaan-Sanremo. Je moet goed voorin zitten, daarna gaat het om de benen. Als we met de ploeg kunnen winnen, zou dat al een grote prestatie zijn', zegt Philipsen, die dus niet direct een ego heeft. 'Natuurlijk geeft het vertrouwen dat de sprint goed is, maar een klassieker van driehonderd kilometer is nog wat anders.'

Naast Van der Poel en Philipsen komt Alpecin-Deceuninck ook met Soren Kragh Andersen, Quinten Hermans, Gianni Vermeersch, Kristian Sbaragli en Silvan Dillier aan de start van de Italiaanse race.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws