šŸŽ„  Van der Poel keert in Firenze heel even terug op plek waar hij als 18-jarige zijn droom realiseerde Wielrennen
Wielrennen

šŸŽ„ Van der Poel keert in Firenze heel even terug op plek waar hij als 18-jarige zijn droom realiseerde

šŸŽ„  Van der Poel keert in Firenze heel even terug op plek waar hij als 18-jarige zijn droom realiseerde

Zaterdag start de Tour de France 2024 in Firenze, het hart van Toscane. Geen stad waar pakweg de Giro d'Italia vaak arriveert, maar waar ze wel een patent hebben op bijzondere races: voorafgaand aan deze Tourstart was het WK wielrennen van 2013 nog zo'n groot evenement wat er plaatsvond.

Winnaar van het WK junioren destijds: Mathieu van der Poel. De Nederlander trok destijds door een blessure met twijfels naar het wereldkampioenschap, maar maakte het na 140 kilometer koers wel mooi af door solo weg te rijden van het peloton. Daar wist ene Mads Pedersen - die kennen we uiteraard ook - de spurt te winnen en zo het zilver te bemachtigen.

Beelden van die koers zijn jammer genoeg schaars, maar het interview dat Van der Poel na afloop aan Omroep Brabant gaf is wel het bekijken waard. 'Dit had ik niet kunnen durven dromen. Het gevoel was niet super, maar ik wist dat ik tot het uiterste moest gaan. Het was heel bijzonder om zo'n WK op de weg te winnen, maar ik was helemaal leeg.'

Lees verder onder de video.

Voorafgaand aan de Tour de France blikte Van der Poel - opnieuw als wereldkampioen - op zijn persconferentie ook nog even terug op die wereldtitel. 'Dat is al weer een tijd geleden, maar het is mooi om hier terug te zijn wanneer je zoiets speciaals hebt gewonnen. Het is een prachtige stad om de Tour te starten', zei hij voorafgaand aan de Ronde van Frankrijk, waarin hij op dagsucces jaagt.

Ook bij de elite heren kregen we destijds een mooi wereldkampioenschap, gewonnen door Rui Costa. De Portugees is er elf (!) jaar later nog steeds bij in de Tour de France, waar hij namens EF Education-EasyPost zijn ding mag doen in de overgangsritten. Destijds klopte hij de Spanjaarden Joaquim Rodriguez en Alejandro Valverde, die het elkaar niet helemaal gunden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws