Van der Poel ruilt wegfiets in voor de mountainbike met oog op Parijs: 'Uitslag van ondergeschikt belang' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel ruilt wegfiets in voor de mountainbike met oog op Parijs: 'Uitslag van ondergeschikt belang'

Van der Poel ruilt wegfiets in voor de mountainbike met oog op Parijs: 'Uitslag van ondergeschikt belang'

Bondscoach Gerben de Knegt reist deze week met Puck Pieterse, Anne Tauber, Anne Terpstra en Mathieu van der Poel naar Parijs voor het olympische testevent van het mountainbiken. De Nederlandse afvaardiging krijgt in Frankrijk een indruk van de omstandigheden voor 2024.

'De sporters willen graag op voorhand een inschatting kunnen maken van de zwaarte van de klimmen en zelf ervaren hoe technisch bepaalde passages zijn', zo laat De Knegt weten via de communicatiekanalen van de KNWU. 'Zo kun je een indruk krijgen in hoeverre het parcours bij je vaardigheden aansluit en of je in de aanloop naar de Olympische Spelen van Parijs 2024 nog bepaalde skills wilt bijschaven.'

'We zijn blij dat we – relatief dicht bij huis – een weekend kunnen bekijken hoe het traject erbij ligt', aldus de keuzeheer. 'En voor de begeleiding om ook het logistieke verhaal in te schatten. Want alles is opgezet zoals men dit momenteel voorzien heeft voor de Spelen. De uitslag is van ondergeschikt belang.'

Van der Poel won zaterdag nog Super 8 Classic

Van der Poel deed in 2021 ook al mee op de mountainbikewedstrijd van de Olympische Spelen. Destijds viel de Nederlander nadat hij de afwezigheid van een plankje over het hoofd had gezien. Recent deed hij in Schotland nog mee aan het WK mountainbiken, maar toen was een lullige valpartij in de eerste ronde de boosdoener. Belofte Tom Schellekens had daags voordien echter al een olympisch startticket bemachtigd.

Na het testevent in Frankrijk heeft Van der Poel ook nog het Circuit Franco Belge en Parijs-Tours op zijn planning staan, maar het is nog maar zeer de vraag of hij daar daadwerkelijk aan de start zal verschijnen. Na afloop van de door hem gewonnen Super 8 Classic van afgelopen zaterdag liet hij al optekenen dat het mentaal en fysiek aardig op is in dit drukke seizoen, waarin hij Milaan-Sanremo, Parijs-Roubaix en het WK wielrennen op de weg won.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws