Van der Poel twijfelt hardop richting Sanremo: 'Perfecte winter zou er eentje zijn zonder veldrijden' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel twijfelt hardop richting Sanremo: 'Perfecte winter zou er eentje zijn zonder veldrijden'

Van der Poel twijfelt hardop richting Sanremo: 'Perfecte winter zou er eentje zijn zonder veldrijden'

Voor Mathieu van der Poel werd de Tirreno-Adriatico een echte voorbereidingskoers. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck hielp weliswaar Jasper Philipsen aan twee ritzeges, maar kwam zelf niet echt uit de verf op het heuvelachtige terrein. Van der Poel zet in gesprek met HLN twijfels bij zijn voorbereiding én het crossen.

'Ik had gehoopt iets beter te zijn', vertelt Van der Poel opnieuw na de laatste etappe. 'De wereldtitel veldrijden was iets unieks, maar ik heb na het WK maar even rust gehad en daarna veertien dagen getraind in Spanje. Dat is niet genoeg om in topvorm te geraken. Het is gewoon heel moeilijk om keuzes te maken, maar er is ook nog niets verloren. Als het volgende week meevalt in Milaan-Sanremo, zegt iedereen dat het de juiste aanpak was. Zo gaat het altijd.'

Van der Poel: 'Het is vooral zaak dat ik goed herstel'

Van der Poel denkt te weten waar het probleem zit. 'Vorig jaar kwam het natuurlijk door de rug, maar als ik niet cross heb ik wel een goede opbouw. Dat is het probleem: het is zo druk. Ik wilde voor geen goud het WK in Hoogerheide missen. Maar als ik nu de perfecte winter zou moeten uittekenen, zou dat er eentje zonder veldrijden zijn.'

Hoe Van der Poel zich gaat voorbereiden op zijn eerste grote afspraak in Italië? 'Ik denk niet dat ik nog heel veel kan doen met extra training deze week. Het is vooral zaak dat ik goed herstel van de Tirreno. En als er één wedstrijd is waar je niet te beste hoeft te zijn om toch te kunnen winnen, dan is het wel Milaan-Sanremo', sluit de Nederlander optimistisch af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws