Van Dijk blaast tegenstand weg bij NK tijdrijden, Van Anrooij met tweede plek beloftenkampioen Wielrennen
Wielrennen

Van Dijk blaast tegenstand weg bij NK tijdrijden, Van Anrooij met tweede plek beloftenkampioen

Van Dijk blaast tegenstand weg bij NK tijdrijden, Van Anrooij met tweede plek beloftenkampioen

Ellen van Dijk heeft met grote overmacht het NK tijdrijden voor vrouwen gewonnen. De 35-jarige renster van Trek-Segafredo was de hele tijdrit dominant, voor alweer haar vijfde nationale tijdrittitel uit haar carrière bij de profs. Shirin van Anrooij werd tweede en pakte daarmee de nationale titel voor beloften.

Van Dijk begon als laatste vrouw aan de dag en ze wist dus wat de richttijden waren. Die stonden vrij scherp, zo leek het toch. Anouska Koster van Jumbo-Visma noteerde een eerste tussentijd van 11.15 minuten en in eerste instantie doken alleen Riejanne Markus (11.08) en Shirin van Anrooij (11.09) daar nipt onder. Van Dijk blies de tegenstand daar echter al weg, door in 10.49 minuten door te komen.

Ook bij het tweede tussenpunt was Koster langere tijd de snelste, maar ook hier waren het Markus en Van Anrooij die eronder doken. Van Anrooij was al 23 seconden sneller dan Koster, terwijl Markus gelijke tred hield en een seconde rapper was dan haar teamgenote van Jumbo-Visma. En Van Dijk dan? Die reed inmiddels een voorsprong bij elkaar van 52 seconden richting Van Anrooij. Daarmee was Markus bij het tweede tussenpunt als 1.14 minuten trager.

Van Dijk viel logischerwijs niet stil en breidde haar voorsprong richting de rest alleen maar uit toen de eindstreep daar was. Van Anrooij knalde weliswaar naar een prachtige tijd van 36.58 minuten en was daarmee 35 seconden sneller dan Koster. Van Dijk kwam in 35.55 minuten over de meet en zette Van Anrooij daarmee op een dikke minuut. Markus nestelde zich nog op plek drie.

Uitslag NK tijdrijden vrouwen 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws