Van Gestel ontpopt zich als sprinter: 'Nog twee plekken beter en ik ben echt tevreden' Wielrennen
Wielrennen

Van Gestel ontpopt zich als sprinter: 'Nog twee plekken beter en ik ben echt tevreden'

Van Gestel ontpopt zich als sprinter: 'Nog twee plekken beter en ik ben echt tevreden'

Dries Van Gestel toont zich in de Vuelta a España als sprinter. Na een vijfde plaats op de hellende aankomst van etappe vier deed de Belg van TotalEnergies het in de vlakke sprint van rit vijf nog beter met een derde plaats.

'Nog twee plaatsen beter, dan ben ik echt tevreden', grapt een tevreden Van Gestel na de etappe tegen onder meer Eurosport. 'De ploeg heeft veel vertrouwen in mij en ik mag mijn sprint doen', wat hem tot nu toe twee top vijf plekken opleverde. Hoewel de renner vooral bekend staat als een renner voor de lastigere eendagskoersen, richt hij zich dus ook op de vlakke ritten. 'We hebben maar een paar kansen en die moeten we volop benutten', wil Van Gestel geen kans op een goed resultaat laten schieten.

'Het was in de hectiek wel lastig om van voren te blijven. Het ging echter wel goed en een derde plaats is niet slecht', gaat Van Gestel verder. Zou hij met meer ondersteuning het nóg beter kunnen doen? 'Ik heb mijn manier om door een peloton te glijden', vindt de renner het niet vervelend om zijn eigen weg te zoeken.

Van Gestel ging mee in het zog van de verrassende nummer twee, Filippo Ganna. 'Ik zag Ganna zitten. Hij was helemaal alleen. Hij deed een heel goede sprint. Op een aankomst zoals vandaag - zeshonderd meter rechtdoor - zijn er niet veel renners die zoveel wattages kunnen trappen als Ganna', spreekt Van Gestel zijn bewondering uit over de Italiaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws