Groves en Alpecin-Deceuninck zetten nu zinnen op groen in Vuelta: 'Systeem is wel wat vreemd' Wielrennen
Wielrennen

Groves en Alpecin-Deceuninck zetten nu zinnen op groen in Vuelta: 'Systeem is wel wat vreemd'

Groves en Alpecin-Deceuninck zetten nu zinnen op groen in Vuelta: 'Systeem is wel wat vreemd'

De vijfde rit van de Vuelta a Espana was woensdag opnieuw een prooi voor Kaden Groves van Alpecin-Deceuninck. De Australiër was na afloop van de etappe uiteraard dolgelukkig met zijn overwinning en het feit dat hij nu steviger aan de leiding staat in de strijd om de groene trui.

'Mijn tweede zege op rij in deze Vuelta, dat is een geweldig gevoel', stak Groves van wal voordat de flashinterviewer van dienst hem überhaupt een vraag had kunnen stellen. 'Temeer omdat ik in de groene trui won.' Groves heeft in dat klassement inmiddels een stevige voorsprong van zestig punten op de nummer twee, Andrea Vendrame van AG2R Citroën.

'Het was opnieuw een hectische finale, net zoals dinsdag. De wind speelde ook nog op, maar de ploeg deed het geweldig', dankte hij zijn makkers van Alpecin-Deceuninck. 'Op 2,5 kilometer verloren we twee jongens door een val, maar we konden onszelf alsnog organiseren.' In de spurt hield Groves vervolgens de toch wel verrassende Filippo Ganna af.

Op tien kilometer van de meet moest Groves ook al uit zijn kot komen, bij de tussensprint. Daar trof hij met rode trui Remco Evenepoel een opvallende tegenstander, wat de twee na afloop op leuke manier analyseerden. 'Remco wilde de bonificatiesecondes, terwijl ik zonder al teveel moeite wat puntjes kon meesmokkelen. Dat is goed voor de groene trui.'

Alpecin-Deceuninck mengt zich ook in strijd om groene trui Vuelta 

Ploegleider Frederik Willems was bij Eurosport ook zeer content over de prestatie van zijn ploeg. 'Deze zege is nog specialer. Het was vrij technisch, met veel rotondes. De ploeg heeft heel goed gecontroleerd en een mooie lead-out afgeleverd. De wegen lagen hier vlak bij de kust vrij nat, waardoor we ook met jongens vielen in de spurtvoorbereiding. Daar is niets aan te doen', concludeerde hij bij Eurosport.

De groene trui lijkt inmiddels ook een doel te zijn geworden voor de Belgische ploeg. 'We hebben nu twee zeges, dus dan kom je als spurtersploeg automatisch in de strijd voor groen. Het systeem is wel wat vreemd, met in deze rit slechts dertig punten aan de aankomst, maar wel twintig punten onderweg', merkt de sportief directeur op.

Lead-out Ghys: 'Twee uit twee is waanzinnig'

Sprintaantrekker Robbe Ghys was na afloop vanzelfsprekend in een jubelstemming. Waar de Belg, die ook een verleden op de baan heeft, een dag eerder niet zijn taak kon uitvoeren omdat hij betrokken was bij een val in de laatste kilometer, kon hij in rit vijf wel zijn kunsten als lead-out voor Groves tonen. 'Na gisteren hadden we zo'n goed gevoel. We begonnen de etappe met zoveel vertrouwen en we wisten dat deze rit van ons zou zijn. Iedereen van het team heeft geleverd, het is zo'n mooie dag', laat een blije Ghys aan Eurosport weten.

Net als bij de eerste zege van Groves ging het er in de aanloop naar de sprint hectisch aan toe. 'Eén van onze ploegmaats viel. Ik denk dat het Tobias (Bayer, red.) is, ik hoop dat het goed gaat met hem. Het hoort bij de koers. De overwinning is uiteindelijk wat telt', aldus Ghys. 'Twee uit twee winnen in mijn eerste grote ronde is waanzinnig. Het is ongelooflijk.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws