Parijs-Nice ook op slotdag niet gespaard van opgaves; peloton gehalveerd naar finish Wielrennen
Wielrennen

Parijs-Nice ook op slotdag niet gespaard van opgaves; peloton gehalveerd naar finish

Parijs-Nice ook op slotdag niet gespaard van opgaves; peloton gehalveerd naar finish

Ook op de slotdag van Parijs-Nice regent het uitvallers. Al op de eerste beklimming van de dag besloten zeven renners uit koers te stappen. Acht renners gingen niet van start. Het aantal neemt voorlopig alleen nog maar toe.

Voorafgaand aan de rit lieten onder meer David Gaudu en David de la Cruz weten niet meer van start te gaan. De Fransman kampte met de gevolgen van een valpartij eerder deze week, terwijl De la Cruz ziek geworden is. De opgave van de Astana-kopman zorgde ervoor dat Fabio Felline een eenzame start van de etappe kende. Hij was de enige overgebleven renner van zijn ploeg en mocht dus in zijn eentje het podium opklimmen bij de start.

Ook tijdens etappe veel uitstappers

Zeven renners hadden nog wel de moeite genomen om deze zondag op de fiets te stappen, maar besloten tijdens de rit er wel al vroeg de brui aan te geven. Bij de beklimming van de Côte de Levens stapten onder meer Thomas De Gendt, Alexis Gougeard en Luke Rowe uit het peloton.

Hoewel Jumbo-Visma nog de gele trui van Primoz Roglic te verdedigen had, bleef ook deze ploeg niet bespaard van opgaves. Met nog iets meer dan vijftig kilometer te gaan, werd bekendgemaakt dat ook Nathan Van Hooydonck en Christophe Laporte de wedstrijd hadden verlaten.

Parijs-Nice wordt al de hele week geteisterd door vele abandons. Dit heeft ertoe geleid dat meer dan de helft van het peloton de finish in Nice niet heeft weten te bereiken.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws