Van Hooydonck heeft naast Tourselectie ook contractverlenging bij Jumbo-Visma binnen Wielrennen
Wielrennen

Van Hooydonck heeft naast Tourselectie ook contractverlenging bij Jumbo-Visma binnen

Van Hooydonck heeft naast Tourselectie ook contractverlenging bij Jumbo-Visma binnen

Het zijn goede weken voor Nathan Van Hooydonck bij Jumbo-Visma. De 26-jarige Belg hoorde dinsdag dat hij deze zomer mee mag naar de Tour de France en in gesprek met Het Laatste Nieuws biecht hij nu op dat hij ook zijn contract bij de Nederlandse ploeg heeft verlengd.

De huidige verbintenis van Van Hooydonck liep tot het einde van 2022 en daar zijn twee jaar bij gedaan. 'Het is eigenlijk al een hele tijd rond, maar de ploeg wilde het nog niet vertellen. In het voorjaar hadden we al een deal. Dat maakte dat ik heel ontspannen aan de klassiekers kon beginnen. Het deed me deugd dat de ploeg haar vertrouwen toonde. Ik trok me daaraan op. Het was een lichtpunt na een heel donkere periode op persoonlijk vlak', zo doelt hij op het overlijden van zijn pasgeboren zoontje in januari.

'Mijn contractverlenging was een van de dingen die me motivatie gaf', zo zegt Van Hooydonck, die bij Jumbo-Visma volledig op zijn plek zit. 'Ik heb er vrede mee zoals mijn rol nu is. Ik rijd het hele jaar voor kopmannen als Wout, Primoz en Jonas: overal waar we komen, starten we om te winnen. Dat geeft enorm veel drive. Zou ik elders beter doen? De begeleiding zou zeker minder zijn en ik zou misschien top tien kunnen rijden in de E3 Harelbeke. Dit jaar werd ik achttiende en intussen zit ik bij de beste ploeg die er is. Ik heb het gevoel dat ik hier de beste versie van mezelf ben.'

Van Hooydonck noemt Tourselectie Jumbo-Visma 'één van de duurste plekjes'

Bij Jumbo-Visma heeft Van Hooydonck zichzelf ten doel gesteld om in ieder geval de Tour de France en alle vijf Monumenten te rijden. Met zijn Tourselectie kan hij er in ieder geval al eentje afvinken. 'Zonder heb je toch geen geslaagde carrière? Stel dat je tien-vijftien jaar prof bent en je hebt nooit de Tour gereden, dan ontbreekt er toch iets. Ik denk dat dit één van de duurste plekjes van het peloton is. Zeker bij deze ploeg. Zelfs in de voorselectie geraken, is moeilijk. Ze vragen me of ik dit als een beloning zie, maar dat klopt niet, vind ik. Het is iets wat ik verdiend heb door er hard voor te werken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws