Van Moer strandt in het zicht van de haven: 'Ik geloofde er echt in' Wielrennen
Wielrennen

Van Moer strandt in het zicht van de haven: 'Ik geloofde er echt in'

Van Moer strandt in het zicht van de haven: 'Ik geloofde er echt in'

Brent Van Moer leek te gaan stunten in de vierde etappe van de Tour de France. De jonge Belg van Lotto Soudal hield het aanstormende peloton lang achter zich. Hij kon zijn ontsnapping echter net niet bolwerken. Terwijl de sprint al in volle gang was, werd hij ingerekend.

Met nog twaalf kilometer te rijden namen de kansen van de eenzame vluchter plots toe. Zijn voorsprong steeg van veertig seconden naar meer dan een minuut, met nog tien kilometer te rijden. Een stunt leek in de maak. 'Ik geloofde er echt in', vertelt Van Moer na afloop van de etappe aan Sporza.

'Onze plannen zijn veranderd nu Caleb Ewan uit de Tour is gevallen (sleutelbeenbreuk, red)', vertelt de Belg. 'Aanvallen is nu de enige manier om een rit te winnen. Dus ik dacht, laat ik in de vroege vlucht springen. Ik ga er dan altijd vol voor, zo ook vandaag. In de finale dacht ik alleen maar: Harder trappen Brent, harder! Ik dacht echt dat ik een kans had. De laatste heuvel was er echter eentje te veel helaas.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws