Van Poppel gehinderd door 'levensgevaarlijke move' Sagan: 'Ging helemaal naar rechts' Wielrennen
Wielrennen

Van Poppel gehinderd door 'levensgevaarlijke move' Sagan: 'Ging helemaal naar rechts'

Van Poppel gehinderd door 'levensgevaarlijke move' Sagan: 'Ging helemaal naar rechts'

Danny van Poppel spurtte in de vijftiende etappe van de Tour de France naar de vijfde plek. De Nederlander van BORA-hansgrohe was na afloop content met de prestatie, maar niet met Peter Sagan, die volgens hem een ‘levensgevaarlijke move’ maakte.

‘Het was heel snel, ik kende hem van vorig jaar’, vertelt Van Poppel over de aankomst in Carcassonne, die vorig jaar werd gewonnen door Mark Cavendish. ‘Ik wist dat je buitenom moest aangaan en dat deed ik ook’, vervolgt de Nederlander zijn gesprek met de NOS. Van Poppel werd echter gehinderd door Sagan, die zich volgens hem weer niet van zijn beste kant liet zien in de sprint. ‘Helaas deed Sagan weer een move, een levensgevaarlijke. Hij voelde iemand komen en ging helemaal naar rechts. Het hoort erbij’, verzucht Van Poppel.

Hoewel de etappe niet de meest zware hindernissen kende, ging het de hele dag op en af. Bovendien maakte Trek-Segafredo de koers erg zwaar in functie van Mads Pedersen, die uiteindelijk derde werd. ‘Het was lastig die klim (klim van derde categorie, red.) op, ik zat er nog bij. Ik was goed en had het vertrouwen van de ploeg, die op kop ging rijden. Ik ben eigenlijk een lead-out man, dus er kwam wel wat druk bij kijken om zelf te sprinten. Top vijf is prima en ook mooi voor de ploeg, klinkt Van Poppel tevreden.

Van Poppel: 'Het zijn gewoon toppers'

In de sprint was Van Poppel een maatje te klein tegen de absolute wereldtop. ‘Ik merkte wel dat er heel veel gaten in de weg zaten, waardoor ik niet goed snelheid kon ontwikkelen. Ik weet gewoon dat die mannen (Pedersen, Wout van Aert, Jasper Philipsen, red.) te snel zijn voor mij. Maar wie weet lukt het.’ Het type aankomst van de vijftiende rit was echter niet ideaal voor Van Poppel. ‘Op dit soort aankomsten zijn zij te sterk, als het valsplat omhoog is.’

Is Van Poppel niet te snel tevreden met een vijfde plek? ‘Nee, ik wil altijd winnen, maar door de jaren heen lukt dat niet zo vaak, waardoor ik lead-out-man ben geworden. Het zijn gewoon toppers die één, twee, drie worden.’

Video eindsprint

f


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws