Van Sintmaartensdijk wordt tijdens WK-tijdrit gehinderd door... te strakke broek: 'Been knelde af' Wielrennen
Wielrennen

Van Sintmaartensdijk wordt tijdens WK-tijdrit gehinderd door... te strakke broek: 'Been knelde af'

Van Sintmaartensdijk wordt tijdens WK-tijdrit gehinderd door... te strakke broek: 'Been knelde af'

Nederland stond met top tien-ambities aan de start van het WK tijdrijden voor beloften woensdag, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met plekken rond de top twintig in de door Lorenzo Milesi gewonnen tijdrit. Roel van Sintmaartensdijk (21e) baalde na afloop, zo verklaarde hij tegenover In de Leiderstrui.

'Op voorhand had ik op meer gehoopt', was de Nederlander na afloop eerlijk in zijn conclusie. 'Ik had er geen resultaat of tijd opgeplakt, maar ik wilde gewoon een goede tijd neerzetten. De voorbereiding liep zoals gehoopt, dus dit was wel jammer. Het ging niet supergoed.'

Van Sintmaartensdijk kwam met een opvallende reden voor zijn mindere dag: een te strakke broek. Ook Loe van Belle, de andere Nederlandse deelnemer, stelde dat het een strakke broek was. Hij had er dan wel weer minder last van dan Van Sintmaartensdijk. 'Op het begin ging het wel, maar halverwege knelde mijn been eigenlijk een beetje af. Daardoor ging het niet zoals gewenst, dat was wel een kleine tegenvaller. Het is gegaan hoe het gegaan is, maar het is geen toptijd', analyseerde Van Sintmaartensdijk.

Een té strakke broek, dat is niet iets wat we dagelijks lezen. 'Dat hoor je niet vaak, maar het knelde dus wel af', klonk hij zelf ook enigszins verbaasd. 'Het was wel een teleurstelling, want hiervoor ben ik niet naar hier gekomen', aldus Van Sintmaartensijk, die ondanks de tegenvaller vol doorreed tot aan de finish nabij het kasteel van Stirling. 'Als je er fysiek niet lekker inzit, dan ga je ook een klein beetje denken. Dat heeft dan wel wat gevolgen, maar ik ben blijven gaan tot de finish. Voor je land uitkomen is toch een eer, dus je wil gewoon een goede prestatie neerzetten.’

Aangezien de beloften als eerste op het WK tijdrijden hun ding mochten doen, waren we toch ook wel benieuwd naar zijn ervaringen op het parcours. ‘De eerste negen kilometer zijn op slecht wegdek, maar daarna is het goed geasfalteerd. Op zich vond ik het een best goed parcours, het was best afwisselend. De finish op het einde is wel echt killing', doelt hij op de met kasseien bezaaide laatste kilometer richting het kasteel op de heuvel.

Van Sintmaartensdijk kijkt uit naar wegrit WK en profcontract Intermarché-Circus-Wanty

Zaterdag krijgt de hardrijder uit Zuidland een nieuwe kans, daar hij ook geselecteerd is voor de wegrit. ‘Het zal er net zo aan toe gaan als bij de elite, denk ik. We moeten dus goed met de ploeg afstemmen hoe en wat, maar dat gaan we nog bespreken. We hebben er in ieder geval zin in en ik denk dat we een goede ploeg hebben', aldus Van Sintmaartensdijk, die volgend jaar de overstap maakt naar de WorldTour-ploeg van Intermarché-Circus-Wanty.

‘Dit jaar heb ik al veel vertrouwen gekregen van de ploeg, met een boel wedstrijden', zegt hij daarover. 'In de Ronde van de Algarve mocht ik gelijk vijf dagen meedoen en ik heb ook al wat wedstrijden gedaan met Gerben Thijssen, dus ik ben heel blij dat dat nu om is gezet in een profcontract. Ik kijk ernaar uit om volgend jaar met de ploeg om overwinningen te strijden en ervaring op te doen in grotere wedstrijden.’

Aike Visbeek en toekomstig ploegmakker Mike Teunissen lieten zich al meermaals lovend uit over Van Sintmaartendsijk, en dat respect is wederzijds. ‘Aike is daar belangrijk in. In de winter krijg je een heel jaarplan, in grote lijnen. Tot dusver is elk plan uitgekomen, dus daar heb ik superveel vertrouwen in', krijgt hij toch nog een glimlach op zijn gezicht na zijn mindere tijdrit.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws