Van Vleuten amper maand na polsbreuk alweer in training met oog op Tour de France Wielrennen
Wielrennen

Van Vleuten amper maand na polsbreuk alweer in training met oog op Tour de France

Van Vleuten amper maand na polsbreuk alweer in training met oog op Tour de France

Annemiek van Vleuten is amper een maand nadat ze tijdens een trainingsrit een polsbreuk opliep alweer volop bezig met de voorbereidingen op de rest van het seizoen. Op dit moment is de Nederlandse in Andorra voor een hoogtestage.

Eind april maakte Movistar, de ploeg van Van Vleuten, bekend dat de renster bij een ongeluk op de training een gebroken pols had opgelopen. Hoewel zo'n blessure altijd op een ongelukkig moment komt, was het voor Van Vleuten extra zuur dat dit kwam op een moment dat ze even wilde 'genieten' na een lang klassiekerseizoen.

Inmiddels heeft de winnares van Luik-Bastenaken-Luik en de Omloop Het Nieuwsblad dit jaar de draad alweer lekker opgepakt. Op Strava verschijnen enkele trainingsritten in Andorra, waar ze op hoogte werkt aan haar rentree. In het dwergstaatje trekt ze onder meer op met Iván Garcia Cortina. 'Hij nam me mee naar een speciaal ontbijtrestaurant met ene geweldig menu, maar die serveerden ze deze week niet', klinkt het op haar account.

In Andorra bereidt Van Vleuten zich onder meer voor op de Tour de France Femmes. Op haar Twitter-account laat ze weten dat de motivatie voor deze wedstrijd zeer groot is, zeker nadat de organisatie van de wedstrijd enkele dagen geleden een promotievideo met haar erin online zette. Voordat Van Vleuten in Frankrijk haar Tour start, staat eerst eind juni nog de Giro Donne op haar programma.

Video: Van Vleuten over Tour de France Femmes


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws