Van Vleuten kent ploeggenotes voor Ronde van Vlaanderen; Valverde skipt Baskenland Wielrennen
Wielrennen

Van Vleuten kent ploeggenotes voor Ronde van Vlaanderen; Valverde skipt Baskenland

Van Vleuten kent ploeggenotes voor Ronde van Vlaanderen; Valverde skipt Baskenland

Annemiek van Vleuten weet met wie ze zondag op jacht gaat naar haar tweede zege op rij in de Ronde van Vlaanderen. Die andere oudgediende van Movistar Team, Alejandro Valverde, is ondertussen nog niet hersteld van ziekte en slaat de Ronde van het Baskenland over.

Van Vleuten bezorgde de vrouwenploeg van Movistar in 2021 de eerste zege in een Monument door op een fenomenale manier de Ronde van Vlaanderen te winnen. De Nederlandse heeft zich op Tenerife dit jaar weer goed voorbereid op de Hoogmis. Woensdag in Dwars door Vlaanderen was het nog niet zwaar genoeg om het verschil te maken, maar dat zal zondag ongetwijfeld anders zijn. Onder meer Emma Norsgaard en Arlena Sierra staan haar bij, terwijl de mannenploeg van Movistar rekent op Iván García Cortina en Alex Aranburu.

Voorbereiding Valverde op Ardennen krijgt knauw

De mannenploeg van Movistar rekent in de GP Miguel Indurain (zaterdag) en Ronde van het Baskenland (vanaf maandag) op Enric Mas en Gorka Izagirre. Alejandro Valverde zou eigenlijk ook in beide wedstrijden aantreden, maar is nog niet hersteld van de ziekte die hij opliep in de Ronde van Catalonië. 'Maar het kan zijn dat hij er nog nieuws komt voor het Baskenland. Voor nu lijkt het erop dat Alejandro later terug zal keren', houdt Movistar zich op de vlakte. Als Valverde niet kan aantreden in de WorldTour-rittenkoers is dat ook een serieuze aderlating richting de Ardennenklassiekers, een groot doel van de Spanjaard in zijn laatste jaar.

Selectie Movistar Ronde van Vlaanderen 2022

Vrouwen
Annemiek van Vleuten

Emma Norsgaard
Arlena Sierra
Alicia Gonzalez
Aude Biannic
Barbara Guarischi

Mannen
Alex Aranburu
Iván García Cortina
Imanol Erviti
Max Kanter
Inigo Elosegui
Mathias Norsgaard
Johan Jacobs

Selectie Movistar GP Miguel Indurain en Ronde van het Baskenland

Enric Mas
Gorka Izagirre
Óscar Rodríguez
Sergio Samitier
Gregor Mühlberger
Nelson Oliveira
Antonio Pedrero


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws