Van Vleuten ziet solo ploeggenote stranden: 'Het was een heel spannende race' Wielrennen
Wielrennen

Van Vleuten ziet solo ploeggenote stranden: 'Het was een heel spannende race'

Van Vleuten ziet solo ploeggenote stranden: 'Het was een heel spannende race'

Annemiek van Vleuten won de eindzege in de CERATIZIT Challenge by la Vuelta, maar het scheelde niet veel of haar ploeg Movistar was in de slotrit twee keer aan het feest geweest. Een sterke solo van Leah Thomas sneuvelde in een lastige slotkilometer.

Na afloop van de race staat Van Vleuten trots de microfoon te woord. Ze is blij met haar nieuwe eindzege, maar vertelt ook dat de ritzege van een van haar ploeggenotes tot de doelen van de dag behoorde. Thomas was daar dichtbij, nadat ze was weggesprongen uit een kopgroep met onder meer Anna van der Breggen. De Britse leek de wedstrijd solo af te kunnen maken, maar werd in de laatste vijfhonderd meter voorbijgesneld door Lotte Kopecky en Elisa Longo Borghini. De Belgische ritwinnares had vooraf al gezien dat het een finish was die haar uitstekend zou liggen.

'Het was een gekke etappe', zo licht Van Vleuten nog verder toe. 'Door de grote tijdsverschillen in het klassement konden we andere rensters in de ploeg een kans geven om voor de dagzege te gaan. Leah heeft die kans gepakt', gaat ze verder. 'Het was een heel spannende race, maar voor mezelf was het vooral verdediging rijden en zien dat je bij de finish komt.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws