Van Vleuten en Kopecky aan het feest op slotdag in Vuelta Challenge Wielrennen
Wielrennen

Van Vleuten en Kopecky aan het feest op slotdag in Vuelta Challenge

Van Vleuten en Kopecky aan het feest op slotdag in Vuelta Challenge

Annemiek van Vleuten heeft ook de CERATIZIT Challenge by la Vuelta van 2021 bij mogen voegen op haar palmares. In de slotrit van de meerdaagse rittenkoers kwam haar voorsprong in het algemeen klassement niet meer in gevaar. De ritzege ging naar Lotte Kopecky, die uithaalde in een lastige slotkilometer.

Met Van Vleuten in de leiderstrui trok het peloton op de slotdag van de Vuelta Challenge naar Santiago de Compostela. Niet om op bedevaart te gaan, maar om spectaculaire koers te maken. In de openingsfase van de race deed vooral Movistar, de ploeg van de leidster, een belangrijke duit in het zakje. Door het harde tempo brak het peloton in twee stukken. Het tweede deel van het peloton werd al snel op een achterstand van twee minuten gereden.

Van der Breggen toont zich in laatste koers voor SD Worx

Vanuit het eerste peloton kregen we te maken met een nieuwe kopgroep. Het meest opvallende hieraan was dat niemand minder dan Van der Breggen, voor het laatst rijdend in dienst van SD Worx, meegeslopen was. In eerste instantie kregen de vrouwen weinig ruimte, maar een nieuwe afscheiding voorin zorgde ervoor dat het verschil toch wat kon toenemen. Van der Breggen was er wederom bij: zij kreeg Thomas, Shirin van Anrooij en Alena Amialiusik met zich mee.

Het peloton leek het kwartet op tien kilometer van de finish in te gaan rekenen, maar de vlucht kreeg een verlengstuk door een aanval van Thomas De Britse voelde de druk van achteren opkomen en vertrok voor een solo. De andere drie rensters in de kopgroep hadden niet direct een antwoord, terwijl in het peloton vakkundig werd afgestopt door de vrouwen van Movistar.

Thomas kraakt in slotkilometers

Thomas, normaal gesproken een goede tijdrijster, hield het tempo er lekker in in de slotfase. Ze ging als eerste de laatste steile vijfhonderd meter in, maar ontplofte daar volledig. Een ontketende Elisa Longo Borghini, met Kopecky in haar wiel, overrompelde haar. De Italiaanse was in een een-op-eenstrijd echter gene partij voor de snelle Belgische, die zo naar de zege kon sprinten.

Van Vleuten finishte zonder problemen in het peloton. Daarmee schreef ze de eindzege in de rittenkoers op haar naam. Ze won uiteindelijk met een voorsprong van meer dan anderhalve minuut op de nummer twee, Marlen Reusser. Elise Chabbey, een andere Zwitserse, vervolledigde het podium.

Uitslag etappe 4 CERATIZIT Challenge by la Vuelta


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws